Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,939 Members 50,034 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Galaxy s4 wifi issue - apps not working after firmware upgrade on linksys router

Tip us?
 
vish.me
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Location: Bangalore
Post [Q] Galaxy s4 wifi issue - apps not working after firmware upgrade on linksys router

Hello all!
I have a Galaxy s4 (i9500) and a linksys cisco e900 router
Recently my isp asked me to upgrade the firmware
Until I updatee my firmware everything was working fine
After the firmware upgrade I am experiencing the following issues:
At the beginning when I conmect to my wifi everything works fine for the first 5 min, all apps work flawlessly, then suddenly my phone only uploads date (up arrow only) but no down arrow n then my apps such as whatsapp, fb messenger, etc do not recieve any data until I goto those apps and stay in there for about a min. Then I get all my whatsapp messages sent about a min ago . But my browser seems fine..and the speed there is good.
What could be the problem .
Is it my phone or the router.
Please help me out here
 
vish.me
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Location: Bangalore
No one replies after 108 seen?!
 
SeraphSephiroth
Old
#3  
SeraphSephiroth's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 261
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by vish.me View Post
Hello all!
I have a Galaxy s4 (i9500) and a linksys cisco e900 router
Recently my isp asked me to upgrade the firmware
Until I updatee my firmware everything was working fine
After the firmware upgrade I am experiencing the following issues:
At the beginning when I conmect to my wifi everything works fine for the first 5 min, all apps work flawlessly, then suddenly my phone only uploads date (up arrow only) but no down arrow n then my apps such as whatsapp, fb messenger, etc do not recieve any data until I goto those apps and stay in there for about a min. Then I get all my whatsapp messages sent about a min ago . But my browser seems fine..and the speed there is good.
What could be the problem .
Is it my phone or the router.
Please help me out here
Try modifying your wifi connection in your phone. Instead of DHCP use static. Leave the IP it's usually fine.
Change the DNS to 8.8.8.8 and the secondary DNS to 8.8.4.4 (Google OpenDNS)
This usually solves the problems.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Tell me what you cherish most. Give me the pleasure of taking it away.
 
vish.me
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Location: Bangalore
Thanks for the reply!
But how do u change the primary N secondary dns?!

Sent from my GT-I9500 using xda app-developers app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes