Samsung Galaxy S4 I9505 Receives CyanogenMod 12.1

Released in 2013, the Samsung Galaxy S4 I9505 is the quad-core Snapdragon … more

Sunday Debate: Corporate Cyanogen Good for Android?

Join us in a fun Sunday Debate on Cyanogen Inc. Come with your opinions and feel … more

AOSP Lollipop 5.1.0 for LG Optimus 4X HD

One of the main rivals of the legendary Samsung Galaxy SIII, the LG Optimus 4X HD has received … more

S6 Pre-orders on T-Mobile are Arriving

T-Mobile appears to be first off the mark with delivering the S6, as some customers are already … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Stuck on Clockworkmod Recovery Bootloop

1st May 2014, 03:19 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Every time i try to boot up my phone, the logo screen shows up, and then it immediately gets redirected to ClockWorkMod.
I'm able to do everything in ClockWorkMod, but that's about it. All of Clockworkmod's features seem to work though.
I'm also able to enter into bootloader by holding the power button and the volume down button.
I tried doing a clean factory reset, but all it did was redirect me to ClockWorkMod.

Any suggestions on how to get out of this loop?
Last edited by Cinestra; 1st May 2014 at 03:27 AM. Reason: To make the text shorter and more precise
1st May 2014, 03:52 AM   |  #2  
Chilidog's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 115
 
666 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Cinestra

Every time i try to boot up my phone, the logo screen shows up, and then it immediately gets redirected to ClockWorkMod.
I'm able to do everything in ClockWorkMod, but that's about it. All of Clockworkmod's features seem to work though.
I'm also able to enter into bootloader by holding the power button and the volume down button.
I tried doing a clean factory reset, but all it did was redirect me to ClockWorkMod.

Any suggestions on how to get out of this loop?

Install a rom.
1st May 2014, 04:03 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Unable to install a rom
Quote:
Originally Posted by Chilidog

Install a rom.

I originally got into this spot when I was trying to install ViperOne onto my phone. Unfortunately, I don't have any other roms on my phone right now, and my computer doesn't recognize my phone while it's in ClockWorkMod or while it's in Bootloader (although I do here a ding sound whenever I connect my HTC One to the computer, I just can't see where the driver is at. And I'm not quite sure if I can do anything with it anyways).

Because my computer is unable to recognize my phone, I can't put on any roms onto my phone. So I can't install any new ones.
Last edited by Cinestra; 1st May 2014 at 04:09 AM. Reason: The first title could be interpreted as rude
1st May 2014, 04:16 AM   |  #4  
cmlusco's Avatar
Senior Member
Flag Michigan City, IN
Thanks Meter: 935
 
3,150 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Go buy a usb-otg cable and a usb flash drive. You can get them both for under 20 bucks. Even cheaper if you already have a usb flash drive 5 bucks.
1st May 2014, 04:26 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
That seems like a viable solution
Quote:
Originally Posted by cmlusco

Go buy a usb-otg cable and a usb flash drive. You can get them both for under 20 bucks. Even cheaper if you already have a usb flash drive 5 bucks.

Thank you for the advice, that seems like a viable solution. However, are there any other solutions that wouldn't require me buying external hardware? I don't understand how I really even got into this recovery loop in the first place...

Would you just download a rom onto the card, plug that into the USB-otg cable, and then install it on the phone?
I'm just wondering... is it certain that the rom is the problem though?
What if it's the Clockworkmod?
If possible, I would just like to revert back to TWRP so i could just load its backups.
Last edited by Cinestra; 1st May 2014 at 04:33 AM. Reason: Clarification
1st May 2014, 07:01 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Resolved
I was able to revert from ClockWorkMod recovery to TWRP using this tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=jnESTcH2ioA and then i was able to recover my system to its original point. Thank you all for the advice!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes