FORUMS

Loosing cellular signal randomly

36 posts
Thanks Meter: 15
 
By CharleySimmons, Member on 1st May 2014, 01:21 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Running CM11 nightlies, phone randomly drops cellular signal when on global. If I switch to GSM only, it appears to be more stable, but still drops occasionally. Phone will be stationary, have 2-3 bars then suddenly be in a deadzone. If I try to make a call or open "OpenSignal" app, service is restored.

I have a similar issue where GPS does the same thing.

WiFi and BlueTooth appear to be unaffected.

I've experienced this on 2 Atrix HD handsets, so while hardware issues are a possibility, it seems unlikely.

Any help would be greatly appreciated.
 
 
1st May 2014, 06:49 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
More
Quote:
Originally Posted by CharleySimmons

Running CM11 nightlies, phone randomly drops cellular signal when on global. If I switch to GSM only, it appears to be more stable, but still drops occasionally. Phone will be stationary, have 2-3 bars then suddenly be in a deadzone. If I try to make a call or open "OpenSignal" app, service is restored.

I have a similar issue where GPS does the same thing.

WiFi and BlueTooth appear to be unaffected.

I've experienced this on 2 Atrix HD handsets, so while hardware issues are a possibility, it seems unlikely.

Any help would be greatly appreciated.

I have the same issues, specially annoying is the GPS one:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2732050

Do you have a similar problem? Maybe it's region/antena based? I'm from Chile.
1st May 2014, 06:54 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 15
 
More
Quote:
Originally Posted by jaweinre

I have the same issues, specially annoying is the GPS one:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2732050

Do you have a similar problem? Maybe it's region/antena based? I'm from Chile.

I noticed your thread earlier, and wasn't sure if I was having the exact same problem or not. I can typically restore mine via an app (such as GPS Status or OpenSignal for cellular network), though a reboot also works. Sometimes, I don't even have to use an app - it will randomly restore itself. It is truly frustrating.

I'm from the US, so I don't think it's necessarily region based, but could be antenna based.
1st May 2014, 07:07 PM |#4  
Arjomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 24
 
More
Quote:
Originally Posted by jaweinre

I have the same issues, specially annoying is the GPS one:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2732050

Do you have a similar problem? Maybe it's region/antena based? I'm from Chile.

We have the same problem, also Internet is slow as hell. I'm from El Salvador
2nd May 2014, 10:03 AM |#5  
Junior Member
Flag Shenzhen
Thanks Meter: 0
 
More
I have same problem too .If i turn on mobile data,the phone lose cellular signal immediately.Turn to gsm only ,everythings work fine.I am using the latest carbon rom and i am from china.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes