Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,302 Members 50,782 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Sprint S5 can be used on T-mobile?

Tip us?
 
pdub110
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 41
Join Date: Jun 2010
Default [Q] Sprint S5 can be used on T-mobile?

Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.
 
devo3d
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 283
Join Date: Oct 2012
Location: Huntsville
Quote:
Originally Posted by pdub110 View Post
Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.
I have the same question...I'm not on Tmobile yet but I have a Sim card and was going to try and activate but I think I'll Root and Custom Recovery first...My device is one I got a good price because it has a bad ESN for Sprint so yeah...I hope it can go on Tmobile

* I'm not 100% sure but I think the Sprint S5's are GSM Unlocked.....Can some one confirm?
 
CZ Eddie
Old
#3  
CZ Eddie's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 871
Posts: 3,365
Join Date: Sep 2011
Location: Austin, TX

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pdub110 View Post
Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.
If it supports the LTE bands that TMO uses, then go for it.
Check out gsmarena or some other sites to compare which LTE bands it supports and for which bands TMO is using.

But its quite likely it does NOT support all LTE bands, if any.
TMO Galaxy Note 3 on ATT unlimited data plan

  • bri315317's Dynamic Kat 4.4.2 ROM
  • imoseyon's LeanKernel


  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy Skyrocket
  • Samsung Infuse
  • HTC Inspire


**** Check out my how-to DIY kickstand case!
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52585717
**** Visit my XDA thread to help get APT-X High Definition Bluetooth Audio working in AOSP ROM's!
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2531440
The Following User Says Thank You to CZ Eddie For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
eyecon82
Old
#4  
eyecon82's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1648
Posts: 2,225
Join Date: May 2010
i dont think it can

unlocking it only lets you use it internationally
The Following User Says Thank You to eyecon82 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pdub110
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 41
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by eyecon82 View Post
i dont think it can

unlocking it only lets you use it internationally
I tried putting my SIM card in, says Not Valid SIM. I'm guessing i could probably get around that somehow but i don't know if all the LTE bands are supported. I'm busy with work but if i somehow figure it out i will post something. But i guess i should start with the radio's as suggested.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes