Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,867 Members 41,549 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MOD]Transparent App Drawer for KK 4.4

Tip us?
 
hexitnow
Old
(Last edited by hexitnow; 16th April 2014 at 02:16 AM.)
#1  
hexitnow's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 330
Posts: 993
Join Date: Jun 2013
Location: Idaho

 
DONATE TO ME
Storage [MOD]Transparent App Drawer for KK 4.4

I don't like having a solid color for a background when I open my app drawer, and don't really care for any of the third party launchers, so I modified the stock launcher to be transparent. This was created using the stock kitkat launcher so make sure you're on kitkat before attempting to flash. You must be rooted or have CWM installed.





CWM Flashable
Reboot to CWM and flash away.

APK that can be flashed with a root file explorer
With a root file explorer copy Launcher2.apk to /system/priv-app, if it ask's about overwriting proceed with that. After it's been copied set the permission's to rw-, r--, r--. Reboot shield.

Just to be on the safe side before flashing/copying I would make a copy of the stock launcher that way if you want to revert you can. I would either copy the stock launcher to the download folder or copy it to the same folder and then add the file extension .bak, I will eventually be creating a version that includes the stock launcher as well. I hope you enjoy and thanks for downloading!
and-roms.com
Nvidia Shield Root and More

KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
chown: ./base: No such file or directory
KR-1:~ KRIEGER$ mkdir ./base
KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
ownership changed
The Following User Says Thank You to hexitnow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
twistedumbrella
Old
#2  
twistedumbrella's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 6211
Posts: 6,134
Join Date: Sep 2007

 
DONATE TO ME
With the new transparent power menu design, it's a better fit than the original. Nice one
The Following User Says Thank You to twistedumbrella For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
hexitnow
Old
#3  
hexitnow's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 330
Posts: 993
Join Date: Jun 2013
Location: Idaho

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by twistedumbrella View Post
With the new transparent power menu design, it's a better fit than the original. Nice one
Thanks i appreciate it
and-roms.com
Nvidia Shield Root and More

KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
chown: ./base: No such file or directory
KR-1:~ KRIEGER$ mkdir ./base
KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
ownership changed
 
bluecarbon
Old
#4  
bluecarbon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 78
Posts: 295
Join Date: Jan 2013
Cool. I'll have to check this out later.

Sent from my LG-E970 using Tapatalk
 
Doodle210
Old
#5  
Doodle210's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 55
Join Date: Aug 2013
Location: 127.0.0.1
I keep getting boot loops every time I try to install this...
 
hexitnow
Old
#6  
hexitnow's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 330
Posts: 993
Join Date: Jun 2013
Location: Idaho

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Doodle210 View Post
I keep getting boot loops every time I try to install this...
How did you try installing it? I used both methods and both worked for me. Youre on kitkat right? Lemme know and ill get if fixed.
and-roms.com
Nvidia Shield Root and More

KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
chown: ./base: No such file or directory
KR-1:~ KRIEGER$ mkdir ./base
KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
ownership changed
 
Doodle210
Old
#7  
Doodle210's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 55
Join Date: Aug 2013
Location: 127.0.0.1
Quote:
Originally Posted by hexitnow View Post
How did you try installing it? I used both methods and both worked for me. Youre on kitkat right? Lemme know and ill get if fixed.
I managed to get it, but it takes like 5 minutes to load the "desktop?" and app drawer... I get stuck on a black screen for 2 minutes, then my wallpaper comes out for 3 minutes and then everything loads, only thing I can use is double tap the home button and drag down the top and mess with settings. Now I must make sure I don't restart my device...
 
hexitnow
Old
(Last edited by hexitnow; 3rd May 2014 at 06:31 PM.)
#8  
hexitnow's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 330
Posts: 993
Join Date: Jun 2013
Location: Idaho

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Doodle210 View Post
I managed to get it, but it takes like 5 minutes to load the "desktop?" and app drawer... I get stuck on a black screen for 2 minutes, then my wallpaper comes out for 3 minutes and then everything loads, only thing I can use is double tap the home button and drag down the top and mess with settings. Now I must make sure I don't restart my device...
Yeah something's not right. You're on kitkat correct?
and-roms.com
Nvidia Shield Root and More

KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
chown: ./base: No such file or directory
KR-1:~ KRIEGER$ mkdir ./base
KR-1:~ KRIEGER$ chown -R US ./base
ownership changed
 
Doodle210
Old
#9  
Doodle210's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 55
Join Date: Aug 2013
Location: 127.0.0.1
Quote:
Originally Posted by hexitnow View Post
Yeah something's not right. You're on kitkat correct?
Yes. At first I just kept getting boot loops, then I managed to boot into it and everything started working again, but as I said, long load times the first 5 minutes. I'll probably flash back stock and try all over again.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Browse the Internet with the Innovative Atlas Web Browser

For the most part, Chrome, Firefox, and Dolphin Browser have no real rivals among … more

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more

Organize Your Cloud Storage Files with Unclouded

Cloud storage services like Dropbox or Google Drive have grown in popularity dramatically … more

XDA Xposed Tuesday: Blur Your System Notification Panel – XDA Developer TV

Listen, we love innovative applications and modules that … more