Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,743,029 Members 42,721 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] need help hope i didnt kill my m7 :(

Tip us?
 
makeshiftballer
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Sep 2011
Default [Q] need help hope i didnt kill my m7 :(

Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay
 
Devilish_Angel
Old
#2  
Devilish_Angel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 80
Posts: 235
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer View Post
Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay

... TWRP is the best recovery to flash Viper. If you didnt use that, flash the right TWRP for your variant in fastboot (Sprint in your case and no other), boot into recovery, wipe everything in recovery, run Viper installer, choose wipe all (except SD) and then see if it wakes from the sleep ...
 
praveensk.rcb
Old
#3  
Member
Thanks Meter 26
Posts: 51
Join Date: Apr 2014
Location: HUBLI
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer View Post
Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay

try to run a RUU... it will fix all the problems... i had the same problem on my sprint htc one few weeks ago it didnt have a rom in it, only thing it could do was going into bootloader and TWRP... after RUU no problems...root again and install custom rom of your choice...
 
makeshiftballer
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb View Post
try to run a RUU... it will fix all the problems... i had the same problem on my sprint htc one few weeks ago it didnt have a rom in it, only thing it could do was going into bootloader and TWRP... after RUU no problems...root again and install custom rom of your choice...
do i need to install a rom after the RUU? reason I ask is I ran it and everything went smoothly but the phone wont boot now it shows the htc screen and then goes black. the phone is not turning off but it is crashing it seems.

I have relocked my bootloader and successfully have the latest twrp back on the phone
 
praveensk.rcb
Old
#5  
Member
Thanks Meter 26
Posts: 51
Join Date: Apr 2014
Location: HUBLI
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer View Post
do i need to install a rom after the RUU? reason I ask is I ran it and everything went smoothly but the phone wont boot now it shows the htc screen and then goes black. the phone is not turning off but it is crashing it seems.

I have relocked my bootloader and successfully have the latest twrp back on the phone
there is no need to put a rom as long as you are satisfied with stock rom.... how did you run the ruu .exe file or by fastboot mode???
USING MY SPRINT HTC ONE ON VODAFONE_IN
DiD i hElP U??? PrEsS tHaNkS bUtTon
 
makeshiftballer
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Sep 2011
Got it! Something must have failed. I ran the .exe ruu again and we are up and running! Thanks everyone
 
praveensk.rcb
Old
#7  
Member
Thanks Meter 26
Posts: 51
Join Date: Apr 2014
Location: HUBLI
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer View Post
Got it! Something must have failed. I ran the .exe ruu again and we are up and running! Thanks everyone
USING MY SPRINT HTC ONE ON VODAFONE_IN
DiD i hElP U??? PrEsS tHaNkS bUtTon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Slide Dial Replacement Dialer Lets You Make Calls from Anywhere

If you frequently make phone calls, your dialer (aka phone app)is one of the … more

Navigate with Your Samsung Gear 2 Using DMA Navi Watch

Whether you’re travelling to a new destination or exploring some previously … more

Xperia Z1 Stereo Speaker Mod, Cell Phone Unlocking Legal Again! – XDA Developer TV

Cell Phone Unlocking is legal again!! That and much … more