Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] need help hope i didnt kill my m7 :(

OP makeshiftballer

2nd May 2014, 03:05 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
42 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay
2nd May 2014, 09:21 AM   |  #2  
Devilish_Angel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 118
 
320 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer

Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay


... TWRP is the best recovery to flash Viper. If you didnt use that, flash the right TWRP for your variant in fastboot (Sprint in your case and no other), boot into recovery, wipe everything in recovery, run Viper installer, choose wipe all (except SD) and then see if it wakes from the sleep ...
2nd May 2014, 04:20 PM   |  #3  
Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer

Last night I was flashing to a new rom.

The phone has had beanstalk 4.4+ on it for quite some time and have never had any issues really.

I was going to give viper 6.1 a shot so I downloaded the zip and put it on my sd card

I rebooted the phone into recovery as I do every time I load a rom and selected wipe to install nee rom option in twrp.

I chose the zip and aroma fired up and installed the new rom and gave me a successful install message and asked to reboot the phone which I did.

Now when I boot the phone it goes straight to the bootloader/fastboot screen and will not perform any functions other than reboot, which it does and goes straight to the bootloader.

pleaseeee help I hope I didn't kill it somehow. It seemed everything was going fine...

Thanks in advance

Jay


try to run a RUU... it will fix all the problems... i had the same problem on my sprint htc one few weeks ago it didnt have a rom in it, only thing it could do was going into bootloader and TWRP... after RUU no problems...root again and install custom rom of your choice...
3rd May 2014, 07:08 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
42 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb

try to run a RUU... it will fix all the problems... i had the same problem on my sprint htc one few weeks ago it didnt have a rom in it, only thing it could do was going into bootloader and TWRP... after RUU no problems...root again and install custom rom of your choice...

do i need to install a rom after the RUU? reason I ask is I ran it and everything went smoothly but the phone wont boot now it shows the htc screen and then goes black. the phone is not turning off but it is crashing it seems.

I have relocked my bootloader and successfully have the latest twrp back on the phone
4th May 2014, 02:41 AM   |  #5  
Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer

do i need to install a rom after the RUU? reason I ask is I ran it and everything went smoothly but the phone wont boot now it shows the htc screen and then goes black. the phone is not turning off but it is crashing it seems.

I have relocked my bootloader and successfully have the latest twrp back on the phone

there is no need to put a rom as long as you are satisfied with stock rom.... how did you run the ruu .exe file or by fastboot mode???
4th May 2014, 03:29 AM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
42 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Got it! Something must have failed. I ran the .exe ruu again and we are up and running! Thanks everyone
4th May 2014, 09:49 AM   |  #7  
Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by makeshiftballer

Got it! Something must have failed. I ran the .exe ruu again and we are up and running! Thanks everyone


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes