Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,116 Members 46,282 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Chromecast is sketchy with mlb atbat

Tip us?
 
ogboot
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 157
Join Date: Dec 2009
Default Chromecast is sketchy with mlb atbat

N5, stock & rooted. Chromecast, 16664 firmware unrootable.
MLB recently added casting support to their mobile app but frankly it's pretty bad for me. Casting from a chrome tab on a PC works "fine", but I can't get more than a few innings when casting from the atbat app before it freezes. Then, in order to restart the stream you have to disconnect/reconnect the cc in the app, not simply reload the stream.
Anyone on a custom ROM tried it? Anyone else seen this, possible fixes?

My CC is on usb power from the TV so it sees fresh boots frequently. I've rebooted after a freeze only to get one batter's worth of feed afterward.

All other casting apps work great, but sadly not my most expensive streaming service.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
 
pawdog
Old
(Last edited by pawdog; 23rd April 2014 at 07:26 AM.)
#2  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 40
Join Date: Apr 2011
Location: Louisiana
I'm watching an archived game right now after plugging into a different power source besides the TV so far no freezes. I will try a live game tomorrow. It's possible the USB port on the TV doesn't supply constant enough power or something.

Sent from my Venue 8 3830 using Tapatalk
 
ogboot
Old
(Last edited by ogboot; 23rd April 2014 at 01:32 PM.)
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 157
Join Date: Dec 2009
Only when casting from the app though? Google play movies, Hulu, Netflix; all of these services cast from their app without issue. I can also cast a whole game from a PC to the CC just fine.

I'll try an archive game tonight, I imagine that's a bit different than a live stream.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
 
ogboot
Old
(Last edited by ogboot; 24th April 2014 at 01:02 AM.)
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 157
Join Date: Dec 2009
I loaded the same game up as an archive and i'm about to turn it off because it's been playing for over 2.5 hours with no issues. It's only the live streams that have problems.

EDIT/UPDATE: So today, Live streams are worse. Every live stream I click on plays a couple frames then gives error 1. Nice.
 
pawdog
Old
#5  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 40
Join Date: Apr 2011
Location: Louisiana
My live streams are perfect now that my device is no longer plugged into the TV for power.

Sent from my Venue 8 3830 using Tapatalk
 
ogboot
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 157
Join Date: Dec 2009
Was AFK for a while, gave the mlb team some feedback about it & all is good, confirmed after several live games. They're actively tweaking on their end so GJ mlb. Still plugged into TV and all is fine, that wasn't my issue. Maybe your TV doesn't provide enough power on the usb port?

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Blast Those Flags with Knock the Flags

Lately, we have seen a rather drastic shift in the world of mobile device gaming. The infamous Angry … more

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more