Sony Extends AOSP Project to the Xperia Z3

While most OEMs simply don’t care about the custom ROM community, others are doing an … more

How Open Source Can Help Your Project w/ Ethan Yonker – BABBQ2014

People have finally recovered from this years Big Android BBQ … more

Add Frequency Bands to Your Qualcomm Device

Those of you who travel quite a bit undoubtedly own more than one device due to frequency band … more

More Android 5.0 Details Revealed, Microsoft Band Fitness Tracker – XDA TV

Google talks more about Android 5.0 Lollipop! That and much … more
Post Reply

[Q] Nothing happens when connected to computer

OP terrorist96

5th May 2014, 03:27 AM   |  #1  
terrorist96's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 38
 
231 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I have all drivers and have tried several remedies but still no luck. Can anyone help, perhaps over teamviewer? If anyone can fix my problem with connecting and updating my rom, I will compensate them for their time.
5th May 2014, 05:28 AM   |  #2  
santod040's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor
Flag NorCal
Thanks Meter: 9,429
 
6,763 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
What Operating System are you using?
What drivers have you installed?
HTC Sync?
PdaNet?
Did you install adb and fastboot or full sdk?
What are you getting at the prompt when you enter fastboot devices while in fastboot from the fastboot directory on your pc with the firmware in that same location?
Your issue is with installing the firmware,.... right?


Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
5th May 2014, 05:36 AM   |  #3  
terrorist96's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 38
 
231 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Windows 7 64bit
HTC Sync says no phones are attached
I do have debugging mode on as well. At the least it does show "USB connected" on the new kitkat rom, but still nothing on the computer.
I tried pdanet+ as well with no luck but I'll try again with this new rom. I'll report back tomorrow.
5th May 2014, 04:53 PM   |  #4  
terrorist96's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 38
 
231 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
PDANet+ doesn't work either. My phone says USB connected, but when I remove the USB, it still says connected.
I don't know what's wrong and I'm hoping you could help me out via Teamviewer. I've already sent you my Hangouts details so we can talk faster.
Thanks!
5th May 2014, 08:00 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 8
 
69 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
I couldn't find a way to turn usb debugging on in the 4.09 ota. I can't adb to my phone when it's fully booted into the system, but if I boot into bootloader and plug the phone in I'm able to get fastboot to recognize it in fastboot usb mode (adb still doesn't work though). Not sure if this helps, but that was my experience and the only way I was able to install twrp so I could root after the OTA (I'm unlocked and s-off).

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk
5th May 2014, 08:17 PM   |  #6  
terrorist96's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 38
 
231 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
USB debugging can be activated by unlocking the Developer Options menu by going into About > Software information > More > tap repeatedly on Build number.
The Following User Says Thank You to terrorist96 For This Useful Post: [ View ]
6th May 2014, 05:22 PM   |  #7  
Uzephi's Avatar
Recognized Contributor
Flag Phoenix
Thanks Meter: 453
 
1,350 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
Obvious question, but someone had to ask, you try a different USB cable? That one could be going bad. One of my cables cannot do data transfer but can charge the phone, while my other one works. Also, did you try a different device with that specific cable? Have you tried a different USB port? Those can go out as well.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
6th May 2014, 05:41 PM   |  #8  
terrorist96's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 38
 
231 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Uzephi

Obvious question, but someone had to ask, you try a different USB cable? That one could be going bad. One of my cables cannot do data transfer but can charge the phone, while my other one works. Also, did you try a different device with that specific cable? Have you tried a different USB port? Those can go out as well.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app

I have tried multiple cables and computers.
6th May 2014, 05:55 PM   |  #9  
santod040's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor
Flag NorCal
Thanks Meter: 9,429
 
6,763 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by terrorist96

I have tried multiple cables and computers.

I think at this point, this may be your best bet:

Flash my stock rooted full odex Jellybean rom.
Use Flashify to flash the stock recovery I posted in the same thread, since your fastboot isn't working for whatever reason.
Then you can just take the OTA, which will update your firmware.
Then you can flash the stock rooted version of the rom, or whatever rom you choose...
Good luck! Sorry our Teamviewer session was of no use.

The Following User Says Thank You to santod040 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes