Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Bump! Workaround for the LG G3 Locked Bootloader – XDA TV

The LG G3 is a power house device. It’s been a favorite of many people. … more

Enable Call Recording on Xperia Z2 and Z3

Call recording, while not legal in every part of the world, is quite handy in certain situations. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Update stock rom while rooted

OP carlos9032

5th May 2014, 12:52 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2014
Hey everyone, I have a question...so I rooted my phone a couple of months ago and never got around to installing a custom rom. So as of right now I have the stock 4.3 (sch-i545), I never done anything besides rooting it. I just received an update for the stock rom and my question is, could I just update it while my phone is rooted without voiding the warranty and or bricking it? Much obliged for your time
5th May 2014, 01:04 AM   |  #2  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,488
 
3,439 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2726868

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app
5th May 2014, 01:04 AM   |  #3  
Senior Member
Flag Akron, Ohio
Thanks Meter: 77
 
445 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
If all you did was rooted, and didn't delete any apps, make any changes to files, etc., it should work. It won't brick your phone if it doesn't work, it will just reboot and tell you it failed.
5th May 2014, 01:11 AM   |  #4  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,488
 
3,439 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Sir_Eagle

If all you did was rooted, and didn't delete any apps, make any changes to files, etc., it should work. It won't brick your phone if it doesn't work, it will just reboot and tell you it failed.

My understanding was that you need to be absolute stock to take an OTA. Have you seen anyone say they've been able to OTA a rooted phone?

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app
5th May 2014, 02:02 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Akron, Ohio
Thanks Meter: 77
 
445 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by joshm.1219

My understanding was that you need to be absolute stock to take an OTA. Have you seen anyone say they've been able to OTA a rooted phone?

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app

Can't say for sure if I have. Never heard of anyone that rooted and didn't make any kind of change either.
6th May 2014, 03:30 AM   |  #6  
Member
Flag Lakefield
Thanks Meter: 18
 
59 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by Sir_Eagle

Can't say for sure if I have. Never heard of anyone that rooted and didn't make any kind of change either.

If all you did was root the phone, you will be able to OTA... BUT,
This OTA update will install NC5 on your phone and add the lovely Knox warranty void as well.
As far as I can tell, at this time, therd is NO way of rooting the Verizon S4 after updating to NC5.

If you look under "About Phone, Status.. Device Status, if it says OFFICIAL, you'll be good to go for OTA.
But remember... no Rooting under the new OTA with verizon, until one of the XDA Genius finds a solution for us zombies.
6th May 2014, 07:28 PM   |  #7  
Member
Flag NYC
Thanks Meter: 1
 
61 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by Pow35

If all you did was root the phone, you will be able to OTA... BUT,
This OTA update will install NC5 on your phone and add the lovely Knox warranty void as well.
As far as I can tell, at this time, therd is NO way of rooting the Verizon S4 after updating to NC5.

If you look under "About Phone, Status.. Device Status, if it says OFFICIAL, you'll be good to go for OTA.
But remember... no Rooting under the new OTA with verizon, until one of the XDA Genius finds a solution for us zombies.

I tried to OTA on rooted phone and it failed.
Don't like to do a factory reset, so I basically only want an OTA update. Cant stick anymore as my phone is driving me nuts, my phone screen keeps on going black and locking every few seconds when I wake the screen from sleep
6th May 2014, 09:01 PM   |  #8  
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 319
 
1,065 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Quote:
Originally Posted by ch.ch1

I tried to OTA on rooted phone and it failed.
Don't like to do a factory reset, so I basically only want an OTA update. Cant stick anymore as my phone is driving me nuts, my phone screen keeps on going black and locking every few seconds when I wake the screen from sleep

Go here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2578209

You can go to MK2; the latest version of Jellybean.
You can then either root and stay there.
You can root, install safestrap then go to a rooted KitKat (NC5) and keep the MK2 bootloader.
You can ignore all rooting and mods and take the OTA and go to a crippled NC5 with no root.

Hope that helps.
7th May 2014, 12:12 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2014
yupp
Quote:
Originally Posted by joshm.1219

My understanding was that you need to be absolute stock to take an OTA. Have you seen anyone say they've been able to OTA a rooted phone?

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app

Yeah I used the OTA update and my phone was rooted. Also every time I turn(ed) on my phone it says samsung custom with an unlock this is on 4.4.2 and on 4.3 before. I checked to see if I have root, but I don't. Also superuser is still installed, says I don't have root (obviously). Except the weird thing is, that it says samsung custom still, and on the isis mobile wallet it says I cant use it because my device is rooted. I also used root checker to see if I was to double check and it says I'm not. I'm really confused... but hey at least the OTA update worked, i just cant wait to get root again because I will miss all my rooted apps. I didn't check to make sure they developed root either. which sucks but whatever.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes