FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[Q] No os installed need help

5 posts
Thanks Meter: 0
 
By vince9812, Junior Member on 5th May 2014, 10:51 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hi i accidently factory reset my Samsung Galaxy tab 3 10.1 in the wrong way with twrp and yes it was rooted but i tried to unroot it and go back to the stock rom. (i dont remember what rom it was rooted with) and now i get stuck at splash screen when i start it up and when i access twrp and press reboot it says No Os installed are you sure you wanna reboot? i need help quickly i cant give much more info im not that good with technical stuff but il try my best thanks for your time
 
 
6th May 2014, 02:07 AM |#2  
Senior Member
Flag clearwater
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by vince9812

hi i accidently factory reset my Samsung Galaxy tab 3 10.1 in the wrong way with twrp and yes it was rooted but i tried to unroot it and go back to the stock rom. (i dont remember what rom it was rooted with) and now i get stuck at splash screen when i start it up and when i access twrp and press reboot it says No Os installed are you sure you wanna reboot? i need help quickly i cant give much more info im not that good with technical stuff but il try my best thanks for your time

If you have a back up you can restore. If not;
find a stock ROM or any ROM of your choosing for your device;
download;
take external SD card out;
put in your computer;
move ROM on root of SD card;
make sure your tablets off;
put SD card back in tablet;
reboot recovery;
wipe again;
install your ROM;
start over fresh.

I'd help more, but own the 7, not 10. This will fix it without losing root

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app
6th May 2014, 03:38 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by creep138

If you have a back up you can restore. If not;
find a stock ROM or any ROM of your choosing for your device;
download;
take external SD card out;
put in your computer;
move ROM on root of SD card;
make sure your tablets off;
put SD card back in tablet;
reboot recovery;
wipe again;
install your ROM;
start over fresh.

I'd help more, but own the 7, not 10. This will fix it without losing root

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app

hi thanks for your response unfourtunatly it didnt work for me but thank you for the effort i appreciate it
6th May 2014, 04:13 PM |#4  
Senior Member
Flag clearwater
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by vince9812

hi thanks for your response unfourtunatly it didnt work for me but thank you for the effort i appreciate it

Then your only option is to Odin back to stock. Be sure to use the original firmware you had before you rooted.

Sometimes on my tab, I have to flash the ROM twice before it'll mount the system. You can try it, but still unsure of the 10's

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app
The Following User Says Thank You to creep138 For This Useful Post: [ View ]
6th May 2014, 05:12 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by creep138

Then your only option is to Odin back to stock. Be sure to use the original firmware you had before you rooted.

Sometimes on my tab, I have to flash the ROM twice before it'll mount the system. You can try it, but still unsure of the 10's

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app

is there any available tutorial for doing that i dont wanna screw up more than i have also thanks for your help
6th May 2014, 05:26 PM |#6  
Senior Member
Flag clearwater
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by vince9812

is there any available tutorial for doing that i dont wanna screw up more than i have also thanks for your help

What model is it so I don't send the wrong link and brick your device lol.

I know its a tab 3 10.1, all I need is the model number

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app
6th May 2014, 06:01 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by creep138

What model is it so I don't send the wrong link and brick your device lol.

I know its a tab 3 10.1, all I need is the model number

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app

im using GT-P5210
6th May 2014, 07:40 PM |#8  
Senior Member
Flag clearwater
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by vince9812

im using GT-P5210

Surprisingly nothing shows on Google except for the 3g and LTE models, but I did find this on xda and looks like they have download problems, but I didn't read the whole way thru.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2604681

I hope this helps cause Google wasn't much lol

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app
6th May 2014, 08:48 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by creep138

Surprisingly nothing shows on Google except for the 3g and LTE models, but I did find this on xda and looks like they have download problems, but I didn't read the whole way thru.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2604681

I hope this helps cause Google wasn't much lol

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app

thank you so much for sharing it worked i no longer have issues with my pad
7th May 2014, 12:17 AM |#10  
Senior Member
Flag clearwater
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by vince9812

thank you so much for sharing it worked i no longer have issues with my pad

Just don't forget to thank the persons thread

Sent from my SM-T217S using XDA Free mobile app
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes