FORUMS

Top Forum Discussions

[Help] Adb for stock recovery, it is possible?

231 posts
Thanks Meter: 51
 
By drmad, Senior Member on 7th May 2014, 06:31 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
What i do for to have an working adb connection when the tablet is in stock recovery? It is possible? Maybe is only Way for unbrick my tablet!

Sent from my SM-N9005 using XDA Free mobile app
 
 
7th May 2014, 03:47 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 642
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by drmad

What i do for to have an working adb connection when the tablet is in stock recovery? It is possible? Maybe is only Way for unbrick my tablet!

Sent from my SM-N9005 using XDA Free mobile app

Most stock recoveries do not support this. Very unikely that would be a useful way to restore the tablet. What kind of tablet is it and what happened?
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
7th May 2014, 04:04 PM |#3  
gershy353's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
More
If you can get the firmware zip than you can flash but will lose all your data , if you had made a backup like all the forums indicate than no worries ,or if you can get into recovery mode then wipe and clear cache

Sent from my GT-S6800 using XDA Free mobile app
The Following User Says Thank You to gershy353 For This Useful Post: [ View ]
7th May 2014, 04:57 PM |#4  
drmad's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

Most stock recoveries do not support this. Very unikely that would be a useful way to restore the tablet. What kind of tablet is it and what happened?

Tablet is a damned acer b1-710, locked bootloader prevent custom recovery, then stock recovery, no stock firmware equipped from acer for restore tablet from stock recovery. Is a MTK 6577 but spflash tool dont work cause locked bootloader, I accidentally deleted some files in system / etc and now goes into bootloop on the first logo. I have full backup, but i can not flash it, enough to flash etc folder
7th May 2014, 04:59 PM |#5  
drmad's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by gershy353

If you can get the firmware zip than you can flash but will lose all your data , if you had made a backup like all the forums indicate than no worries ,or if you can get into recovery mode then wipe and clear cache

Sent from my GT-S6800 using XDA Free mobile app

I have backup but i cant flash it on stock recovery, I should just flash etc folder, but dont work with stock recovery
7th May 2014, 05:08 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 642
 
Donate to Me
More
What you might be able to do is use this tool: http://romsforandroids.blogspot.com/...upporting.html and reinstall the prerooted system img. It supports your tablet and someone has the system uploaded, so seems like it would be worth a shot.
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
7th May 2014, 05:15 PM |#7  
drmad's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

What you might be able to do is use this tool: http://romsforandroids.blogspot.com/...upporting.html and reinstall the prerooted system img. It supports your tablet and someone has the system uploaded, so seems like it would be worth a shot.

Thanks for reply!

That tool work on adb connection, and i have put the system.img, I also found a way to restore system.img when the tablet is in bootloop using metamode and adb, but in this case my tablet does not go into metamode. My tablet boot in stock recovery but nothing adb, my tablet connect with pc by preloader but sptools dont work.
7th May 2014, 06:19 PM |#8  
gershy353's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by drmad

Thanks for reply!

That tool work on adb connection, and i have put the system.img, I also found a way to restore system.img when the tablet is in bootloop using metamode and adb, but in this case my tablet does not go into metamode. My tablet boot in stock recovery but nothing adb, my tablet connect with pc by preloader but sptools dont work.

Try fastboot and adb push to get it to its place

Sent from my GT-S6800 using XDA Free mobile app
7th May 2014, 06:28 PM |#9  
drmad's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by gershy353

Try fastboot and adb push to get it to its place

Sent from my GT-S6800 using XDA Free mobile app

fastboot dont work, i think locked bootloader dont allows fastboot
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes