Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more

Big Android BBQ 5.0 Recap – XDA TV

This fifth annual Big Android BBQ has come and gone. The speakers have spoke, the sponsors have … more

Microsoft to Counter “OK Google” with Bing Torque

When Microsoft is making apps for Android, users should be aware that something … more

Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more
Post Reply

[Q] Which baseband (firmware) if you're country isn't listed

OP _Stormy

6th May 2014, 01:59 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Hi,

So I've rooted & flashed new custom ROM's on my Galaxy i9000 & P5100, specifically to improve performance, though some technicalities still elude me.

For eg. my P5100 has CyanogenMod 11-20140504-NIGHTLY-p5100 though the baseband version states P5100XXCLI5

On SamMobile there is newer versions, though the downloads are around 1GB, and relates to specific countries, whereas a custom ROM is around 200MB.

i.e

Model: GT-P5100
Model name: GALAXY Tab 2 10.1
Country: Austria (Orange)
Version: Android 4.2.2
Changelist: 2392162
Build date: Sat, 04 Jan 2014 07:15:13 +0000
Product Code: ONE
PDA: P5100XXDNA1
CSC: P5100ONEDNA1
MODEM: P5100XXDMG1

Surely the device will function better with the newer baseband (firmware), however, flashing the incorrect one via Odin could brick the device.

Therefore, how would I go about selecting the newest baseband (firmware) if my country is not even listed ? ...
6th May 2014, 02:29 PM   |  #2  
LS.xD's Avatar
Senior Member
Lübeck
Thanks Meter: 586
 
1,855 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Info 2
Quote:
Originally Posted by _Stormy

Hi,

So I've rooted & flashed new custom ROM's on my Galaxy i9000 & P5100, specifically to improve performance, though some technicalities still elude me.

For eg. my P5100 has CyanogenMod 11-20140504-NIGHTLY-p5100 though the baseband version states P5100XXCLI5

On SamMobile there is newer versions, though the downloads are around 1GB, and relates to specific countries, whereas a custom ROM is around 200MB.

i.e

Model: GT-P5100
Model name: GALAXY Tab 2 10.1
Country: Austria (Orange)
Version: Android 4.2.2
Changelist: 2392162
Build date: Sat, 04 Jan 2014 07:15:13 +0000
Product Code: ONE
PDA: P5100XXDNA1
CSC: P5100ONEDNA1
MODEM: P5100XXDMG1

Surely the device will function better with the newer baseband (firmware), however, flashing the incorrect one via Odin could brick the device.

Therefore, how would I go about selecting the newest baseband (firmware) if my country is not even listed ? ...



If your custom rom CM11 runs well --> DON'T flash any other firmware please.

The stock firmware inlcudes all device's partition (bootloader/radio/recovery/system and many BLOATWARE apps) Thats why the stock firmware packages need more storage
6th May 2014, 02:57 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Unhappy
Thanks for the reply and noted.

However, I cannot update the apps as Google Play Store only states "No Connection" "retry" regardless of the number of times I do retry. (WiFi & 3G is working 100%)

I've tried all the options as mentioned on the net, though without any luck. (Re-flashed, factory defaulted, deleted & amended hosts file under /etc, cleared caches & disabled apps)

Currently the tablet is nothing but a large phone ... which is why updating the baseband (firmware) is ... like the only option I have left ...

Therefore that I'm pondering flashing the latest PDA, CSC & MODEM --- firmware--- (which is an Android 4.2.2 Bloat ROM), followed by an CyanogenMod "update" to Android 4.4.2

Which has me pondering the possibility of ONLY flashing the PDA, CSC & MODEM ... (not neglecting the fact that my country is not even listed within the SAMMobile.com firmware download page)
Last edited by _Stormy; 6th May 2014 at 03:05 PM.
6th May 2014, 03:28 PM   |  #4  
LS.xD's Avatar
Senior Member
Lübeck
Thanks Meter: 586
 
1,855 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Lightbulb
Quote:
Originally Posted by _Stormy

Thanks for the reply and noted.

However, I cannot update the apps as Google Play Store only states "No Connection" "retry" regardless of the number of times I do retry. (WiFi & 3G is working 100%)

I've tried all the options as mentioned on the net, though without any luck. (Re-flashed, factory defaulted, deleted & amended hosts file under /etc, cleared caches & disabled apps)

Currently the tablet is nothing but a large phone ... which is why updating the baseband (firmware) is ... like the only option I have left ...

Therefore that I'm pondering flashing the latest PDA, CSC & MODEM --- firmware--- (which is an Android 4.2.2 Bloat ROM), followed by an CyanogenMod "update" to Android 4.4.2

Which has me pondering the possibility of ONLY flashing the PDA, CSC & MODEM ... (not neglecting the fact that my country is not even listed within the SAMMobile.com firmware download page)


Lastest Austria(Orange) FIRMWARE
6th May 2014, 04:39 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Thanks for the download link, though I already downloaded from http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=28194

TAB is now reflecting BASEBAND as P5100XXDMG1 (from previous P5100XXCLI5) with CyanogenMod flashed as the stock didn't come up.

However, I'm still stuck with Google whom cannot communicated with they're servers ....
6th May 2014, 04:41 PM   |  #6  
LS.xD's Avatar
Senior Member
Lübeck
Thanks Meter: 586
 
1,855 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Info 2
Quote:
Originally Posted by _Stormy

Thanks for the download link, though I already downloaded from http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=28194

TAB is now reflecting BASEBAND as P5100XXDMG1 (from previous P5100XXCLI5) with CyanogenMod flashed as the stock didn't come up.

However, I'm still stuck with Google whom cannot communicated with they're servers ....

Perform a FULL WIPE --> Then flash the stock firmware via ODIN again. Don't flash CM before you got it working again
8th May 2014, 08:12 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Flashed stock ROM, though same result.

Then flashed SlimROM, though also with same result ...

By accident, found MoboGenie, which allows me to update the apps, as "No Connection", retry, is still relevant ...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Questions and Answers by ThreadRank