Post Reply

Urgent Help needed With Flashing RUU - refer to Page 2 for details

OP Mihir1997

7th May 2014, 09:59 PM   |  #11  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,010
 
6,078 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Mihir1997

Hey, yeah its custom. CWM touch 6.0.4.8

well, the time difference isn't helping, since i'm almost off for tonight, but with S-OFF, use:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2475914

are you sure 6.0.4.8 (thought .6 was the last one).

to unlock.... basically reboot to CWM then type:

adb shell echo -ne "HTCU" | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
adb reboot bootloader


and you should be unlocked.


the rest can wait till someone else picks it up, or till tomorrow
7th May 2014, 10:06 PM   |  #12  
OP Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 50
 
273 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

well, the time difference isn't helping, since i'm almost off for tonight, but with S-OFF, use:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2475914

are you sure 6.0.4.8 (thought .6 was the last one).

to unlock.... basically reboot to CWM then type:

adb shell echo -ne "HTCU" | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
adb reboot bootloader


and you should be unlocked.


the rest can wait till someone else picks it up, or till tomorrow

Nope. didn't work.

I got this :
Code:
dd: /dev/block/mmcblk0p3: No such file or directory
Thanks though


EDIT: It worked now. Yay. Now I just need help with this RUU....

It is the zip-file type of RUU not the executable PC program. In either case, when I try to fastboot flash in the RUU mode (after oem rebootruu) I get this output

Code:
./fastboot flash zip /Users/chucklesthedragon/Downloads/PN07IMG_M7_UL_JB43_SENSE50_MR_BrightstarUS_WWE_3.22.1540.1.zip 
sending 'zip' (1133421 KB)... OKAY
writing 'zip'... INFOrom parsing start ...
INFOrom parsing finish ...
INFOzip header checking...
INFOzip info parsing...
INFORead zipped android_info fail
ERROR: usb_read failed with status e00002e8
FAILED (status read failed (No such file or directory))
Last edited by Mihir1997; 7th May 2014 at 10:16 PM.
7th May 2014, 10:14 PM   |  #13  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,010
 
6,078 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Mihir1997

Nope. didn't work.

I got this :

Code:
dd: /dev/block/mmcblk0p3: No such file or directory
Thanks though

try following scotty's commands, open the adb shell etc...

where did you get that recovery from? are you sure it's m7_u/ul version?


sorry got to go, we can pick this up tomorrow if you don't mind.... and yes it will work! (I can even give you a [several] recovery that you can flash with a locked bootloader, but not just tonight, sorry mate)
7th May 2014, 10:22 PM   |  #14  
OP Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 50
 
273 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

try following scotty's commands, open the adb shell etc...

where did you get that recovery from? are you sure it's m7_u/ul version?


sorry got to go, we can pick this up tomorrow if you don't mind.... and yes it will work! (I can even give you a [several] recovery that you can flash with a locked bootloader, but not just tonight, sorry mate)

Nkk, thanks a ton. I got it working after followin the instruction in the link you reffered to. Now I just need to flash this RUU. I included the details in my previous post^^^

Don't worry, tomorrow is fine. As long as I get this working...


EDIT
I downloaded of the ClockwordMod/romanager website. I'm sure I gave you the right details unless they are wrong on the site...
Last edited by Mihir1997; 7th May 2014 at 10:30 PM. Reason: Recovery Details
8th May 2014, 12:07 PM   |  #15  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,010
 
6,078 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Mihir1997

OK, SO I wanted to flash RUU onto my phone. I needed back to stock because I plan to sell it (the M8 is in shipment )

I changed cid, mid
I locked bootloader
OOOPS forgot to restore the stock recovery, stuck with CWM,

Okay, so now that the phone is unlocked again, a few questions:

1- Do you need to set it back to S-On, or can you leave it S-Off

2- what were you're original MID and CID

3- do you need to just set it back to "any" kind of stock, or do you want to do the whole thing, and set it back to "out-of-the" box

4- what OS are you running
8th May 2014, 12:14 PM   |  #16  
OP Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 50
 
273 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

Okay, so now that the phone is unlocked again, a few questions:

1- Do you need to set it back to S-On, or can you leave it S-Off

2- what were you're original MID and CID

3- do you need to just set it back to "any" kind of stock, or do you want to do the whole thing, and set it back to "out-of-the" box

4- what OS are you running


I would like s on if possible since I'm selling or giving to my dad
Cid was bm___001 I don't remember the mid, but it is the bell Canada variant.
I'd like either bell Canada stock out of the box or developer edition. Basically any stock that can be used on bell Canada, or can be easily SIM unlocked.
Currently running maximushd 33.0 latest release.

Did you see the error that I get when I try to ./fastboot flash zip ruu.zip

Its in the post before the previous post.
Last edited by Mihir1997; 8th May 2014 at 12:37 PM.
8th May 2014, 12:51 PM   |  #17  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,010
 
6,078 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Mihir1997

I would like s on if possible since I'm selling or giving to my dad
Cid was bm___001 I don't remember the mid, but it is the bell Canada variant.
I'd like either bell Canada stock out of the box or developer edition. Basically any stock that can be used on bell Canada, or can be easily SIM unlocked.
Currently running maximushd 33.0 latest release.

Did you see the error that I get when I try to ./fastboot flash zip ruu.zip

Its in the post before the previous post.

Are you SIM-locked to Bell?
8th May 2014, 12:59 PM   |  #18  
OP Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 50
 
273 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

Are you SIM-locked to Bell?

Yes sir. That is fine since I only use the device on bell anyway.
8th May 2014, 01:17 PM   |  #19  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,010
 
6,078 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Mihir1997

Yes sir. That is fine since I only use the device on bell anyway.

Well if you're sim-locked, then (although a longer process), I would recommend you go back to 100% Bell, otherwise there's a high chance the unlock code will not work.

Take a look at my guide: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2541082

Post your "fastboot getvar all" (excluding IMEI and s/n), and mention you're on Bell, in my thread, and I'll post the links to which files you need.

Also post any questions you may have... you'll be using the CWM restore method (so post #1, #2, and #5)

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes