Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Get CPU Temperature from terminal

OP mourao

4th May 2014, 04:08 AM   |  #1  
mourao's Avatar
OP Member
Flag Aracaju
Thanks Meter: 8
 
36 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Hello,

could someone tell me in which file I can get the cpu temperatures from terminal/adb?

Thanks in advance
5th May 2014, 06:35 PM   |  #2  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,330
 
2,175 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
/sys/devices/platform/tegra_tmon/temp[12]_input looks like it.
The Following User Says Thank You to ravilov For This Useful Post: [ View ]
6th May 2014, 02:11 PM   |  #3  
mourao's Avatar
OP Member
Flag Aracaju
Thanks Meter: 8
 
36 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Thanks for the answer, but when I tried to cat it (with and without su), it just gave me back a blank file (same with reading it in root explorer)
I forgot to mention that Im using MROM CM7, maybe its in a different path for this rom?
6th May 2014, 07:31 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 229
 
453 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mourao

Thanks for the answer, but when I tried to cat it (with and without su), it just gave me back a blank file (same with reading it in root explorer)
I forgot to mention that Im using MROM CM7, maybe its in a different path for this rom?

AFAIK CM7 doesn't support CPU temp.
The Following User Says Thank You to Feche For This Useful Post: [ View ]
6th May 2014, 11:20 PM   |  #5  
mourao's Avatar
OP Member
Flag Aracaju
Thanks Meter: 8
 
36 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by Feche

AFAIK CM7 doesn't support CPU temp.

Oh, ok then, that might explain why no apps can get it for me either
Thanks for the answers ^^
7th May 2014, 07:06 AM   |  #6  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,330
 
2,175 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
I'm on MROM-CM7 as well. That is where I found these files. They might or might not be for CPU, I don't know. Notice also I'm talking about two files there.
7th May 2014, 06:50 PM   |  #7  
mourao's Avatar
OP Member
Flag Aracaju
Thanks Meter: 8
 
36 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Well, I got a blank file for both files, do they return anything for you?

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
8th May 2014, 04:28 PM   |  #8  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,330
 
2,175 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
Code:
# cat /sys/devices/platform/tegra_tmon/temp[12]_input
4000
3400
Although, I just remembered - while I'm on MROM, I am actually using a different kernel. Don't remember which, either CM7 or TopSmarts.
The Following User Says Thank You to ravilov For This Useful Post: [ View ]
8th May 2014, 05:47 PM   |  #9  
mourao's Avatar
OP Member
Flag Aracaju
Thanks Meter: 8
 
36 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Oh, thanks, gonna try another kernel and check that ^^

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cpu, temp, temperature
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes