Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,332 Members 51,679 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Get CPU Temperature from terminal

Tip us?
 
mourao
Old
#1  
mourao's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 36
Join Date: Mar 2013
Location: Aracaju
Question [Q] Get CPU Temperature from terminal

Hello,

could someone tell me in which file I can get the cpu temperatures from terminal/adb?

Thanks in advance
 
ravilov
Old
#2  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1317
Posts: 2,156
Join Date: Jan 2010

 
DONATE TO ME
/sys/devices/platform/tegra_tmon/temp[12]_input looks like it.
The Following User Says Thank You to ravilov For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mourao
Old
#3  
mourao's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 36
Join Date: Mar 2013
Location: Aracaju
Thanks for the answer, but when I tried to cat it (with and without su), it just gave me back a blank file (same with reading it in root explorer)
I forgot to mention that Im using MROM CM7, maybe its in a different path for this rom?
 
Feche
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 225
Posts: 433
Join Date: Oct 2012
Location: Buenos Aires

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mourao View Post
Thanks for the answer, but when I tried to cat it (with and without su), it just gave me back a blank file (same with reading it in root explorer)
I forgot to mention that Im using MROM CM7, maybe its in a different path for this rom?
AFAIK CM7 doesn't support CPU temp.
The Following User Says Thank You to Feche For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mourao
Old
#5  
mourao's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 36
Join Date: Mar 2013
Location: Aracaju
Quote:
Originally Posted by Feche View Post
AFAIK CM7 doesn't support CPU temp.
Oh, ok then, that might explain why no apps can get it for me either
Thanks for the answers ^^
 
ravilov
Old
#6  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1317
Posts: 2,156
Join Date: Jan 2010

 
DONATE TO ME
I'm on MROM-CM7 as well. That is where I found these files. They might or might not be for CPU, I don't know. Notice also I'm talking about two files there.
 
mourao
Old
#7  
mourao's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 36
Join Date: Mar 2013
Location: Aracaju
Well, I got a blank file for both files, do they return anything for you?

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
 
ravilov
Old
#8  
ravilov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1317
Posts: 2,156
Join Date: Jan 2010

 
DONATE TO ME
Code:
Select Code
# cat /sys/devices/platform/tegra_tmon/temp[12]_input
4000
3400
Although, I just remembered - while I'm on MROM, I am actually using a different kernel. Don't remember which, either CM7 or TopSmarts.
The Following User Says Thank You to ravilov For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mourao
Old
#9  
mourao's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 36
Join Date: Mar 2013
Location: Aracaju
Oh, thanks, gonna try another kernel and check that ^^

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Tags
cpu, temp, temperature
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes