Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,091 Members 52,735 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Whatsapp connection issues

Tip us?
 
rorrism
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2009
Default Whatsapp connection issues

Hi, I wonder if anybody can help me. Up until the day before yesterday I was using whatsapp fine over wifi (where I am at the moment there is no mobile signal) on my O2 UK Z1 and then whatsapp lost all connection. Everything else on the phone was working fine but no whatsapp. Every message I sent would go to the clock, no information when people were last online and the faq etc. in the settings would not load because of lack of connection.

I uninstalled the app and then installed it again and all was fine, after sending a few messages the same error occurred again. I have now found that if I clear data in the app settings it will connect again, once I have reconfigured the app and restored from backup. I can only assume that there is some sort of buffer which I am clearing as I lose a few messages when I clear data (all since last backup).

Barring doing a delete of all backups and messages does anyone have any other idea. I have looked and the backup files are about 1.7mb so not massive and I have a fair bit of storage available onboard (>7gb).

I was talking to someone with a HTC phone who had suffered similar symptoms but I have googled and searched and can't find a solution.

Any help much appreciated.

Mark
 
rorrism
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2009
2 weeks off work and no issues, as soon as I have returned the issue has reared it's head so looks like it's something to do with the wifi here. Everything else works fine and fast so I guess I'll just have to live with it
 
daxdax89
Old
#3  
daxdax89's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 263
Join Date: Dec 2010
Location: Knjazevac
Try to factory reset or reinstall mobile data settings
 
eclyptos
Old
#4  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 615
Posts: 2,991
Join Date: Jun 2008
Location: Planet Earth
Quote:
Originally Posted by daxdax89 View Post
Try to factory reset or reinstall mobile data settings
A factory reset for a cheap Whazz, huge work buddy...lol... at last it's an idea but I will try reinstall mobile settings before that or uninstall and reinstall Whatsup.
IF I HELPED DO NOT SAY THANKS, CLICK IT.
My Evolution: Sony Xperia Z1 - UB + 4.3 Rooted + Deodexed, HTC HD2, HTC Diamond 2, HTC HD Blackstone, Nokia 7070 Prism, Qtek 9100, Nokia 3100, Motorola T720i, Nokia 3310, Sony Ericson PF 768 (Blue)

How Get Root on Sony Xperia Z1 with Locked Bootloader and the Latest Android 4.4
 
rorrism
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2009
I work in a very remote location, I have wifi (which is distributed from a satellite feed) out here and for my mobile phone that is the only connection option. When I am away from work whatsapp always works, both over wifi and cellular data. At work I keep my phone in aeroplane mode with wifi turned on to try and preserve some battery (there is no point in my phone constantly looking for a non existent cellular signal).

This morning I deleted all messages in whatsapp, uninstalled the app and re-installed/configured. Usually I get a failure within 24 hours of doing this so we'll see whether this rectifies the issue.

I know I'm not the only person out here that has had the issue so it is either a coincidence or something with the way the wifi is configured here. I just assumed that the wifi would either work or not but, I am not an expert.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes