Post Reply

[Q] Slow GPS fix on Xperia V

4th May 2014, 09:19 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 5
 
79 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Has anyone noticed if the time for GPS fix varies by ROM?

I'm not sure if I'm imagining it, but I remember 9.1.A.1.140 being a lot quicker to get a fix than most of the ROMs I've tried recently

CM11 feels quite quick, 1-3 minutes, AOKP never got a fix for me
Lovin's .210 and steveboss deodex .210 takes around 5-10 mins

I've yet to try Carbon or OmniROM

Do the programs requesting the GPS fix make a difference? Google Maps and Endomondo sports seem much quicker in comparison to Ingress to get a fix
5th May 2014, 11:45 PM   |  #2  
dyfk3l's Avatar
Senior Member
Flag Bavaria (near Germany)
Thanks Meter: 56
 
153 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
You need several minutes to get GPS signal?
Either you're in a building and not under clear sky or sth. is VERY wrong with your device.... under clear sky there shouldn't be ANY problem and a signal within a bunch of seconds. I'm using 4.3 version .210, before that CM 10.2, before that 4.1 stock... no problem at all; my navigation app never needed more than 10 seconds to get my position (in the car).
8th May 2014, 05:12 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 5
 
79 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Yep, last night it took over 15 minutes to get the first fix in an open area, with overcast clouds

I used AndroiTS GPS Test, and it seems to get GLONASS sats, but never uses them. Then after 5-10 min, the normal GPS sats kick in.
I'll try reflashing a wiping again, see if that helps.

Logcat seems full of LocSvc_adapter and LocSvc_eng errors
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
gps, xperia v
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia T, TL, TX, V Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank