Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,892 Members 43,018 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Error using 4.13 RUU

Tip us?
 
VictoriousShooter
Old
#1  
VictoriousShooter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 322
Posts: 723
Join Date: Jun 2012
Location: Sanford/Lake Mary
Default Error using 4.13 RUU

Hello, I'm new to the EVO 4G LTE, but not to HTC. I've had the EVO 4G, and the EVO 3D before this.

And I've never had this much trouble installing an RUU before.

I downloaded the RUU and and installed it the normal way (.exe). The result of that was a "image error".

So then I downloaded the separate rom_01.zip and rom_02.zip and used fastboot rebootRUU too flash them. It gave a "unknown error" at the first ROM zip.

What am I doing wrong? I'm S-ON and Unlocked, using a stock ROM with twrp recovery installed.

Sent from my Moto G using Tapatalk
 
Evolution_Freak
Old
#2  
Evolution_Freak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 370
Posts: 680
Join Date: Jun 2013
Location: East Stroudsburg
Quote:
Originally Posted by VictoriousShooter View Post
Hello, I'm new to the EVO 4G LTE, but not to HTC. I've had the EVO 4G, and the EVO 3D before this.

And I've never had this much trouble installing an RUU before.

I downloaded the RUU and and installed it the normal way (.exe). The result of that was a "image error".

So then I downloaded the separate rom_01.zip and rom_02.zip and used fastboot rebootRUU too flash them. It gave a "unknown error" at the first ROM zip.

What am I doing wrong? I'm S-ON and Unlocked, using a stock ROM with twrp recovery installed.

Sent from my Moto G using Tapatalk
Relock your bootloader. fastboot oem lock.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
In the age of information, ignorance is a choice.
The Following User Says Thank You to Evolution_Freak For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VictoriousShooter
Old
#3  
VictoriousShooter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 322
Posts: 723
Join Date: Jun 2012
Location: Sanford/Lake Mary
Quote:
Originally Posted by Evolution_Freak View Post
Relock your bootloader. fastboot oem lock.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
Oh god I really hope its not that simple. I'll report back later.

Sent from my Moto G using Tapatalk
 
gstanke
Old
#4  
gstanke's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 321
Posts: 514
Join Date: Dec 2013
Location: Flint
Quote:
Originally Posted by VictoriousShooter View Post
Oh god I really hope its not that simple. I'll report back later.

Sent from my Moto G using Tapatalk
If s-on you must relock to ruu, s-off you don't have to.

Sent from my EVO using XDA Free mobile app
The Following User Says Thank You to gstanke For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VictoriousShooter
Old
#5  
VictoriousShooter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 322
Posts: 723
Join Date: Jun 2012
Location: Sanford/Lake Mary
That really worked! Thank both of you for your help.

Sent from my EVO using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes