Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,167 Members 44,762 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Note 2 TWRP bootloop

Tip us?
 
Thepunisherg4
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2012
Default Note 2 TWRP bootloop

HI everyone.
i have just installed the new DN3 v5 rom. my previous was an omega v27 so an 4.3 android based rom and before the flash i have do all the wipe for a clean install: system,data,cache,dalvik. now my phone won't start with the rom, it start directly in TWRP(2.7.0.2) without load the rom. any solution?
sorry for bad english.
thx
 
singhpratik87
Old
#2  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1528
Posts: 2,562
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Thepunisherg4 View Post
HI everyone.
i have just installed the new DN3 v5 rom. my previous was an omega v27 so an 4.3 android based rom and before the flash i have do all the wipe for a clean install: system,data,cache,dalvik. now my phone won't start with the rom, it start directly in TWRP(2.7.0.2) without load the rom. any solution?
sorry for bad english.
thx
Did you try rebooting from within the recovery menu "reboot system"? If that doesn't help just reflash v5 again since you can access recovery.Good luck
 
Thepunisherg4
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by singhpratik87 View Post
Did you try rebooting from within the recovery menu "reboot system"? If that doesn't help just reflash v5 again since you can access recovery.Good luck
Yes i've already tried, i've also try to reflash the Rom several time but nothing. The only thing i can do is to go in recovery. The Rom wuoldn't boot up. Help me please.
 
singhpratik87
Old
#4  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1528
Posts: 2,562
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Thepunisherg4 View Post
Yes i've already tried, i've also try to reflash the Rom several time but nothing. The only thing i can do is to go in recovery. The Rom wuoldn't boot up. Help me please.
Sometimes the recovery refuses to flash the ROM correctly so one needs to switch recovery so i'll link you up with philz 6.25.0 just flash that recovery using your existing twrp recovery and then "reboot recovery" from within the twrp menu now it will bring up your new philz recovery up. (place the zip file of philz touch in your sd card via card reader)

Go to this http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_A..._Edition/n7100 scroll down and download 6.25.0 or 6.26.0 .zip file and follow the above steps.If you need help on how to wipe your phone using philz follow this guide below

Go to mounts and storage and click on format/system, format/cache, format/preload , format/data and format/data and data/media (/sdcard)<--- this will format your internal storage,so back up if you have anything saved on it..NOTE: Do NOT format storage/sdcard1 cause this is your external sd card if you accidentally do format it you will lose all the contents on your sd card.If you still want to format your external sd card by this way make sure you have a card reader handy to be able to transfer the downloaded ROM and other contents on your sd card.
Now go back to main menu and click on advanced menu and wipe dalvik cache ,once again go back to main menu and click on wipe cache partition and go ahead and wipe it.At the very end go back to main menu and click on wipe data/factory reset and choose Clean to install a New ROM.Done.You have successfully performed all the wipes.Now you can go ahead and flash the ROM.

Now once you have succesfully flashed your rom and it boots up and you set up your phone,you can always switch back to twrp ,Good luck
 
Thepunisherg4
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by singhpratik87 View Post
Sometimes the recovery refuses to flash the ROM correctly so one needs to switch recovery so i'll link you up with philz 6.25.0 just flash that recovery using your existing twrp recovery and then "reboot recovery" from within the twrp menu now it will bring up your new philz recovery up. (place the zip file of philz touch in your sd card via card reader)

Go to this http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_A..._Edition/n7100 scroll down and download 6.25.0 or 6.26.0 .zip file and follow the above steps.If you need help on how to wipe your phone using philz follow this guide below

Go to mounts and storage and click on format/system, format/cache, format/preload , format/data and format/data and data/media (/sdcard)<--- this will format your internal storage,so back up if you have anything saved on it..NOTE: Do NOT format storage/sdcard1 cause this is your external sd card if you accidentally do format it you will lose all the contents on your sd card.If you still want to format your external sd card by this way make sure you have a card reader handy to be able to transfer the downloaded ROM and other contents on your sd card.
Now go back to main menu and click on advanced menu and wipe dalvik cache ,once again go back to main menu and click on wipe cache partition and go ahead and wipe it.At the very end go back to main menu and click on wipe data/factory reset and choose Clean to install a New ROM.Done.You have successfully performed all the wipes.Now you can go ahead and flash the ROM.

Now once you have succesfully flashed your rom and it boots up and you set up your phone,you can always switch back to twrp ,Good luck
nothing...stil boot into recovery..
 
singhpratik87
Old
#6  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1528
Posts: 2,562
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Thepunisherg4 View Post
nothing...stil boot into recovery..
Can you flash your omega v27 rom again?Or even that doesn't boot up?

Do you have stock 4.3 ROM? Flash that via ODIN and re root your phone and do the steps again
 
Thepunisherg4
Old
(Last edited by Thepunisherg4; 9th May 2014 at 09:36 AM.)
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by singhpratik87 View Post
Can you flash your omega v27 rom again?Or even that doesn't boot up?

Do you have stock 4.3 ROM? Flash that via ODIN and re root your phone and do the steps again
just tried:
-install official 4.4.2 XXUFND3, reroot, get TWRP and flash....nothing
-install official 4.3 .........MK9, reroot, get twrp(switched also to philz) and flash...nothing
it always brings me back in recovery...

EDIT: just for security i've just flashed the last omni rom and it boots up, so i think its a rom's problem, any suggestion?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Forums Added for the Nvidia Shield Tablet and Sharp Aquos Crystal

Just a few days ago, wetook an in depth look at theNvidia Shield Tabletand … more

[OTA Captured] Android 4.4.3 Lands on European HTC One M7

The secound release of the Android L Developer Previewmay be the new hotness for … more

Take a Perfectly Stable Shot with Open Camera

The camera app on our Android smartphones and tablets isn’t something we focus on all … more

Motorola Droid X Receives Almost Fully Functional KitKat Port

While we are all wondering when Google will decide to officially release … more