Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] No data/MMS on Sun Dream's ROM?

OP shenaenae

5th May 2014, 11:46 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Hi everyone would love some help if possible...I had flashed Sun Dream's ROM a few weeks back and everything was working great except for Search and MMS...so I tried wiping and reflashing today, and now it seems data isn't working...when I flashed the ROM the first time, I was getting the 4G icon and data arrows, but now in Settings it shows Mobile Data as "Disconnected".

I've tried turning that or Airplane mode on/off, rebooting several times (with pulled battery), editing APN settings to no avail. Anyone know what to do here?

I sort of remember the first time around that some stuff wasn't quite working when I first flashed but then it did (like push notifications)...wondering if this is going to be like that (and why...)
9th May 2014, 03:08 PM   |  #2  
kcipopnevets's Avatar
Senior Member
Flag Staten Island
Thanks Meter: 33
 
221 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by shenaenae

Hi everyone would love some help if possible...I had flashed Sun Dream's ROM a few weeks back and everything was working great except for Search and MMS...so I tried wiping and reflashing today, and now it seems data isn't working...when I flashed the ROM the first time, I was getting the 4G icon and data arrows, but now in Settings it shows Mobile Data as "Disconnected".

I've tried turning that or Airplane mode on/off, rebooting several times (with pulled battery), editing APN settings to no avail. Anyone know what to do here?

I sort of remember the first time around that some stuff wasn't quite working when I first flashed but then it did (like push notifications)...wondering if this is going to be like that (and why...)

Which ROM of sun_dream are we talking here?
9th May 2014, 04:05 PM   |  #3  
acejavelin's Avatar
Senior Member
Flag Bismarck, ND
Thanks Meter: 554
 
1,831 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by shenaenae

Hi everyone would love some help if possible...I had flashed Sun Dream's ROM a few weeks back and everything was working great except for Search and MMS...so I tried wiping and reflashing today, and now it seems data isn't working...when I flashed the ROM the first time, I was getting the 4G icon and data arrows, but now in Settings it shows Mobile Data as "Disconnected".

I've tried turning that or Airplane mode on/off, rebooting several times (with pulled battery), editing APN settings to no avail. Anyone know what to do here?

I sort of remember the first time around that some stuff wasn't quite working when I first flashed but then it did (like push notifications)...wondering if this is going to be like that (and why...)

Several of @sun_dream's ROMs are GSM only, no CDMA support, meaning they don't work on Verizon... are you on Verizon or a GSM carrier?
9th May 2014, 05:31 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Thanks all for your responses - it's this one: [ROM][Sense4.1+4.5+5.0]【GSM/WCDMA/LTE】+【Global】+【CDMA/LTE】

But...it looks like data is working now, and I got a text from an iPhone user...which I previously was not able to open (since they are all MMS's). So it looks like all my issues are resolved. Kinda like I alluded to in the OG post, after the ROM settled it seemed to be fine...I still don't get why that happens...I just panicked since it seemed like there was no data for several hours.
9th May 2014, 06:16 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by acejavelin

Several of @sun_dream's ROMs are GSM only, no CDMA support, meaning they don't work on Verizon... are you on Verizon or a GSM carrier?

Sorry - forgot to respond to this - I am Verizon - I posted the ROM link in my previous post which does work with CDMA and is working for me now. Thanks!
The Following User Says Thank You to shenaenae For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes