Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,563 Members 45,243 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Problem I've noticed concerning camera/ISO. Is it just me?

Tip us?
 
paddylaz
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 89
Posts: 287
Join Date: Mar 2012
Default Problem I've noticed concerning camera/ISO. Is it just me?

So, I've realised that when you change the ISO in manual mode, either because of a Sony policy to do so (this is my first sony phone) or because of a bug, the change in ISO is not reflected on your screen/viewfinder.

You have to wait until the photo has been taken before finding out whether the right iso was high/low enough. On samsung galaxy and lumia phones, when you change the iso the viewfinder adjusts to give you an idea of what the photo is going to look like in terms of exposure.

Thoughts?
 
einfachgaer
Old
#2  
einfachgaer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 107
Join Date: Apr 2013
It's not just you, I've also noticed that behavior.
 
aresbv2000
Old
#3  
aresbv2000's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 232
Posts: 599
Join Date: Mar 2009
Location: Brasov
Same thing here.Weird...I only use Superior-Auto mode...doesn't affect me at all. But strange how Sony did such a bad app for this phone
 
mosespl
Old
#4  
mosespl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 83
Posts: 265
Join Date: Mar 2012
Location: Wrocław
Today i noticed the same. When iso is 50 photo is very dark. In superior mode iso bumps in low light. I think that bug will be never fixed... Very sad

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes