Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,619 Members 52,272 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

EMobile Nexus 5 Sim Data Connection - JAPAN

Tip us?
 
duttyskank
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 22
Join Date: Nov 2008
Thumbs up EMobile Nexus 5 Sim Data Connection - JAPAN

Hopefully this thread may help a lot of others out there and save all some time. Here in Japan the carrier staff are notoriously useless when it comes to technical help. Even the technical staff.

So bought a new unlocked Nexus 5 from EMobile Japan with a 4G-S sim piggy-backing the Softbank network. Staff stated the sim should work in any unlocked phone (now stating he said it would not lock, but says it is not IMEI specific). Anyway here's the deal when using the sim in a Docomo unlocked Samsung Note 3

* Voice calls okay
* DATA does not work.
* Have tried many different APNS including those below, but no joy.
* The Nexus 5 itself can use any sim.

Can anyone shed any light on the above? Have tried to speak to EMobile technical support but they were no help. Here are some links in Japanese on the subject.

http://decoy284.net/2013/12/22/em01l...-other-device/
http://detail.chiebukuro.yahoo.co.jp...l/q13118062853
http://apostrophea.com/2013/11/nexus5106shsim.php


Japanese APN list: http://b00111.blogspot.jp/2011/07/simapnsimsimsim.html

Also seen some talk about "The USIM-specific ID/pass". Does anyone know of this?
The Following User Says Thank You to duttyskank For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
fake_japanese_guy
Old
#2  
fake_japanese_guy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 374
Posts: 285
Join Date: Apr 2012
Location: 神奈川県 川崎市 川崎区
Quote:
Originally Posted by duttyskank View Post
Hopefully this thread may help a lot of others out there and save all some time. Here in Japan the carrier staff are notoriously useless when it comes to technical help. Even the technical staff.

So bought a new unlocked Nexus 5 from EMobile Japan with a 4G-S sim piggy-backing the Softbank network. Staff stated the sim should work in any unlocked phone (now stating he said it would not lock, but says it is not IMEI specific). Anyway here's the deal when using the sim in a Docomo unlocked Samsung Note 3

* Voice calls okay
* DATA does not work.
* Have tried many different APNS including those below, but no joy.
* The Nexus 5 itself can use any sim.

Can anyone shed any light on the above? Have tried to speak to EMobile technical support but they were no help. Here are some links in Japanese on the subject.

http://decoy284.net/2013/12/22/em01l...-other-device/
http://detail.chiebukuro.yahoo.co.jp...l/q13118062853
http://apostrophea.com/2013/11/nexus5106shsim.php


Japanese APN list: http://b00111.blogspot.jp/2011/07/simapnsimsimsim.html

Also seen some talk about "The USIM-specific ID/pass". Does anyone know of this?
any updates on this??

I have some questions:
- Is the Docomo Phone unlocked?
- Did you try the Emobile Sim on another International LTE phone (other than iPhone)?
 
duttyskank
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 22
Join Date: Nov 2008
Hi fake guy. No positive updates. Just some clarification. EMobile Japan uses a type of device filtering (like IMEI filtering) that allows their SIM only to work in devices with certain spec. I.e. Nexus 5 and their Arrows phone. This means you CANNOT get data services in an UNLOCKED phone like my unlocked Docomo Note 3 or my international HTC SV LTE.
I was told that Emobile tech have an engineering code that can remove this, but of course this would never be publicised.

Why they choose to do this when their target users are business people, early adopters and foreigners who want flexibility, and the fact they are losing the tiny market share they.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
terracielo
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: May 2014
Location: Tokyo
Phone Emobile 4G-S locked

same here - no ability to connect to data network using emobile 4G-S sim into simfree Xperia Z2....Anyone has an idea as to what is the filter/lock used by Emobile (phone model type etc...) or found a way around it ?
Tags
softbank
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes