XDA LG Development Challenge Winners

Almost 3months ago, we set out with LGto findtwo amazing apps that developers could put together … more

Wearable Apps w/ Andreas Göransson – XDA:DevCon 2014

XDA:DevCon 2014 in Manchester, UK featured quite a few interesting topics as … more

Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] XT926 RSDlite not recognizing device

OP id05dav

10th May 2014, 06:08 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
20 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
So my razr is softbricked. I have been reading the forums here for the last 4 days, probably around 10 hours+ reading for solution. Anyways, my phone refuses to turn on and it pulls up the "downgraded security version" on the fastboot screen. Now, adb recognizes my phone in fastboot mode, and I tried flashing back the stock firmware (I had it updated to 9.30 locked bootloader) to no luck. I read that RSDlite is the way to go, but it refuses to recognize my phone. I have updated the drivers close to 9 times already, and I honestly doubt that's the issue, as adb can recognize my phone just fine. Under configuration/Flash Modes there's an option for fastboot, which is greyed out and unclick-able. Is there something I could do to get it to recognize my phone? I'm not ready to give up on it just yet.
10th May 2014, 06:54 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
20 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I figured the reason RSDlite wasn't working. For those who are experiencing similar issues with RSDlite not recognizing your device, I can confirm that it does not work with windows 8.1. You will have to run it in windows 7, or else it will not recognize your device.
The Following 3 Users Say Thank You to id05dav For This Useful Post: [ View ]
10th May 2014, 10:37 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
158 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
When you say windows 7, do you mean a true physical win 7 machine, or windows 8.1 with rsdlite being executed in win 7 compatibility mode? I can't get rsdlite to work on my laptop as well and have no other machine..

Sent from my RAZR HD using Tapatalk
11th May 2014, 05:46 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
20 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I have another old desktop running windows 7. I tried it there and it was able to recognize my razr in fastboot. My laptop runs windows 8.1, and no matter what I did, rsdlite didn't recognize my razr. I think rsdlite just doesn't support 8.1 yet.
The Following User Says Thank You to id05dav For This Useful Post: [ View ]
12th May 2014, 08:36 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
158 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
Thanks for the clarification, although it was not the answer I was hoping to hear
13th May 2014, 04:07 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
20 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I honestly would switch my laptop to windows 7, if i didn't have to pay the 100$ for the OS. I still can't seem to adapt to windows 8. I don't like the answer any more than you do, I messed around with the settings enough to give up. Hopefully they might make a patch in the near future to allow it to work on windows 8.1.
13th May 2014, 04:34 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 19
 
83 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Needs to be USB2.0 and you need to use the original moto cable.....generally it does matter
13th May 2014, 04:48 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
20 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I used a USB 2.0 port on my laptop and desktop, same sync cable on both. If the cable was the only thing stopping it in windows 8.1, then I'm sure it would had been the same in windows 7. However, I was fully able to use RSDlite on my windows 7 desktop without any issues.
13th May 2014, 10:24 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
158 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
Quote:
Originally Posted by cmh714

Needs to be USB2.0 and you need to use the original moto cable.....generally it does matter

unfortunately I don't even have a USB2.0 port anymore on my ultrabook.. ah well, who needs RSDLite anyway, but still weird that it doesn't work.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes