Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,116 Members 47,746 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Enable capacitive buttons on CM11 (or reduce NavBar)

Tip us?
 
edoz90
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: May 2014
Default [Q] Enable capacitive buttons on CM11 (or reduce NavBar)

Hi all! I would like to know how to enable the capacitive keys on the s3 mini with cyanogenmod 11 (KitKat). it's a bit annoying using the navigation bar (qemu.hw.mainkeys=0).
they worked with the samsung firmware e they blink for 5-6 secs after boot.

(otherwise I would like to reduce the navigation bar)

I've also notice that I don't have this file: sec_touchkey.kl under /system/usr/keylayout

Thanks for the help.
 
mauam
Old
#2  
mauam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6535
Posts: 3,989
Join Date: Jan 2011
 
Quote:
Originally Posted by edoz90 View Post
Hi all! I would like to know how to enable the capacitive keys on the s3 mini with cyanogenmod 11 (KitKat). it's a bit annoying using the navigation bar (qemu.hw.mainkeys=0).
they worked with the samsung firmware e they blink for 5-6 secs after boot.

(otherwise I would like to reduce the navigation bar)

I've also notice that I don't have this file: sec_touchkey.kl under /system/usr/keylayout

Thanks for the help.


You can also enable them with Gravity box xposed module & change the size too Or use carbon rom, it has a switch for navigation bar & size.
 
edoz90
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by mauam View Post

You can also enable them with Gravity box xposed module & change the size too Or use carbon rom, it has a switch for navigation bar & size.
thanks for the reply!! i'm pretty noob sorry....
does the Gravity Box make me enable the capacitive keys or make me resize the navbar?
Anyway I've to install the xposed framework.
 
mauam
Old
#4  
mauam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6535
Posts: 3,989
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by edoz90 View Post
thanks for the reply!! i'm pretty noob sorry....
does the Gravity Box make me enable the capacitive keys or make me resize the navbar?
Anyway I've to install the xposed framework.
Yeah! you need xposed framework to use modules. With GB you can enable nav bar & his size, amoung other things
 
edoz90
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: May 2014
Thanks!!! to restore the capacitive buttons??
I mean the buttons on the sides of the home button (physical): the back and the menu button.
 
mauam
Old
#6  
mauam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6535
Posts: 3,989
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by edoz90 View Post
Thanks!!! to restore the capacitive buttons??
I mean the buttons on the sides of the home button (physical): the back and the menu button.
Don't understand you very well (nav bar buttons or physical buttons!?), anyway to change their behaviour go to, system settings-buttons & choose what function you want for them.
 
edoz90
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by mauam View Post
Don't understand you very well (nav bar buttons or physical buttons!?), anyway to change their behaviour go to, system settings-buttons & choose what function you want for them.
I've send you a pm with the photo...I mean the two buttons lighted up at the bottom of the screen near the home button
 
mauam
Old
#8  
mauam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6535
Posts: 3,989
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by edoz90 View Post
I've send you a pm with the photo...I mean the two buttons lighted up at the bottom of the screen near the home button
System settings-buttons-backlight
 
edoz90
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by mauam View Post
System settings-buttons-backlight
no....the don't work at all!!! i want their functions.
The only way to emulate them is the navigation bar but it was too big (with the GB I've resized it).
I wish someone tell me how to enable this buttons that worked with the original firmware.
 
mauam
Old
#10  
mauam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6535
Posts: 3,989
Join Date: Jan 2011
I already told you in the previous posts how to change their functions & how to disable or change the backlight.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...