Post Reply

[Q] Wifi terrible slow. Good signal, but 1Mbps.

OP HUNpusi

11th May 2014, 02:03 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Hi All!

I searced internet for 4 days, i made at least 6 flash, i tried 6-7 wifi fix app but, nothing helped me.
So. I have a wireless router 54Mbps. I have 40Mbit internet. Distance: ~6m
Speedtest.net results:
-PC (enthernet) 3ms, 42Mbps down. 21Mbps up. (OK)
-H7500+ smartphone (MTK6589): 12ms, 18Mbps down, 14Mbps Up (OK) //Signal strenght -68dBm// Link speed 36Mbps//
-F788e tablet pc (Tegra2): 16ms, 18Mbps down, 16Mbps up (OK) //Signal strength -55dBm// Link speed 54Mbps//
-elephone p9 (MTK6592) 20ms 0.15Mbps down, and drop connect, no Up sped. //Signal strength -65dBm//Link speed 54Mbps, but after use, drops to 1Mbps//

So wtf with wifi, on elephone p9???????????
What i tried now: restart router. MAC(h) Fix, Wireless fix, FDZ fix, etc.
Made an acces point with wifi N dongle.
Distance: 1-2cm. Speedtest goes up to 14Mbps, then 2Mbps, then "Network communication issues".
Second test: 7ms, 28Mbps down, 15Mbps up. Looks ok.
3rd test: Check link speed: 26Mbps (on 2cm?), Speedest: wifi drop. Netwrok communication issues. Reconnect.
4rd test: Speedtest: 8Mbps down, aaand network communication issues.
5rd test: 8ms, 23Mbps down, 14Mbps up. Looks ok.
Tests were good, so i tested distance. After that, wifi dongle got error. No problem, my bad.
But i can't turn off wifi on phone. It freezed. Restart phone.
Test: OK speed.
Test: distance ~50cm. Network communication issue
Test again, distance 50cm: 15ms, 6Mbps down, 4Mbps up, link speed 11mbps. (Lol?)
Test with H7500+ smartphone (another), distance 60cm, 8ms, 29Mbps down, 22Mbps up.
wipe cache in recovery on elephone p9.
Test: 7ms, 5-1-7Mbps down, 1Mpbs up.
Test: 16ms, 5/1 Mbps.
No drop, but still slow.
Test: Distance: 1cm. 10ms, 3/10Mbps.
Test: 12ms, 13/14Mbps.
Test: distance 50cm, 11/6Mbps.
Test: distance 1m, 5/2Mbps.
H7500+ test: distance: 5m: 15ms, 22/17Mbps
Factory reset in settings, on elephone p9.
Drop wifi while i search speedtest.net in google play.
Test: distance 50cm, 23ms, 13/ drop wifi.
Test: 8ms, 22/10
Test: 9ms, 20/8 (looks no packet loss. first time)
Test: distance 5m, 10ms 5/ wifi drop.
Aaaand wifi freezed. Cannot turn off. Restart phone.
Can't connect to my acces point dongle, it says not in range. (distance 50cm)
Forget network. Cannot scan... Restart phone.
H7500+ still perfect, 14/11Mbps.
Elephone still can't scan my acces point....
Restart acces point. It works, connected.
Test: distance: 50cm, 29ms, 20/ Network communication issues. Turn off/on wifi.
Test: 15/12
Looks good, test with my home router.
Elephone p9: 18ms, 0.47/0.43Mbps; h7500+ 10/15Mbps. (???)


Conclusion: On h7500+, tests was good, signal was clear, no packet loss.
On elephone p9, it has many packet loss (freeze for sec at testing), and sloooow speed.

Okay, i give up. I tried everything, what i know. My think was, wifi atenna is broken. But at distance 1cm, it makes weird test results? Without antenna, it should make clear result, on this small distance.

I hope, once, somebody can help me.
Thank you for reading

(Sry for my english.)

up: Flatmate told me a trick. Try wifi direct. I use superbeam to send a 260Mb file. At 1cm distance, it was ok, 10+Mbps. But at distance 50cm, wifi drop
On another test. it was good for 3m. But 0.5Mbps

Is it possible, it shows good signal. But when transfer happening, it drops speed, because it has connection error on antenna? I think i disassamble tomorrow.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Questions and Answers by ThreadRank