Elemental – The Cross Platform Code Editor StartUp

There is not many cross-platform code editors capable to run both on desktop and … more

Dropbox App Available on Windows Phone

The Dropbox app is well known and widely used. The application has finally landed on Windows Phone … more

aContact+++ Next Dialer

Ifyou have a dual SIM device and have problems with managing your two cards, you should check this dialer. … more

HTC Hima Photo Leaks Were Decoys

Reputable leaker EvLeaks confirms to us that he knows the photos of the HTC Hima circling the internet these … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Nanodroid back up question.

OP tkienzle

3rd May 2014, 05:08 AM   |  #1  
tkienzle's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 21
 
260 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Hello I've never really used it before can I back up just the apps with this and restore them after I flash a different rom?
Currently I'm on skydragon google play edition but want to try viperone and don't want to re-install all my apps again.
Any and all help is greatly appreciated..
3rd May 2014, 06:20 PM   |  #2  
guyd's Avatar
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 298
 
725 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by tkienzle

Hello I've never really used it before can I back up just the apps with this and restore them after I flash a different rom?
Currently I'm on skydragon google play edition but want to try viperone and don't want to re-install all my apps again.
Any and all help is greatly appreciated..

That's not recommended using a nandriod backup to replace your data partition when switching to a different ROM. What you can do is use Titanium Backup to backup all your user apps with data, and then restore them after you've flashed a new ROM.

FYI, only backup and restore "User" apps with Titanium when switching ROM's.
3rd May 2014, 10:16 PM   |  #3  
Phoneguy589's Avatar
Senior Member
Flag S.E. Florida
Thanks Meter: 326
 
1,810 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
+1 to what guyd said. I paid for the titanium backup app years ago and I use it every day. Don't really know what the free version doesn't have compared to the paid. I never restore system data though. Makes flashing roms and setting them up sooo much quicker.
4th May 2014, 12:27 AM   |  #4  
tkienzle's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 21
 
260 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Thank you very much will do and if there is a pro version I will buy got to support your developers!!!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
4th May 2014, 04:30 AM   |  #5  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 223
 
611 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Free version does not allow message or favorites backup easily. It also doesn't allow cloud backup. Great app. Well worth buying the paid version.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
11th May 2014, 08:19 AM   |  #6  
brianray14's Avatar
Senior Member
Flag Sarasota
Thanks Meter: 105
 
772 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by an0ther

Free version does not allow message or favorites backup easily. It also doesn't allow cloud backup. Great app. Well worth buying the paid version.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app

From what i've read, titanuim backup has had problems with restoring on the 4.4.2 platform. Has this been resolved yet? I never used it as I'm accustomed to ROM toolbox. I know that app works well.

Also not mentioned. Titanuim backup free doesn't allow you to batch restore which is a real biggie!
11th May 2014, 03:38 PM   |  #7  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 223
 
611 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by brianray14

From what i've read, titanuim backup has had problems with restoring on the 4.4.2 platform. Has this been resolved yet? I never used it as I'm accustomed to ROM toolbox. I know that app works well.

Also not mentioned. Titanuim backup free doesn't allow you to batch restore which is a real biggie!

I only restore data, never the app itself and I have never had a problem. Never restore system.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes