Post Reply

[Q] change apn

6th May 2014, 12:29 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
I recently bought 2 - Verizon Samsung galaxy s3's. I coverted both of them to straight talk and the one phone I have absolutely no problems with. Mobile data is a little slow but from what I've read that's pretty common. I followed the exact same steps for the second phone and I cannot get the mobile data to work. When I go in to change and create a new apn I CAN"T. It should have the LTE-Verizon apn grayed out and then I should be able to create the new apn but NOTHING shows up. No LTE-Verizon apn and it doesn't give me the option to create a new apn.

How can I change the apn on this phone so that I can use the mobile data?

Do I have to root this phone?

If I root it do I have to unlock the bootloader in order to root it?

Is there a way to change the apn settings and create a new apn without rooting or unlocking the bootloader?
8th May 2014, 03:54 PM   |  #2  
simpson173's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
148 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
J
Quote:
Originally Posted by wolff0370

I recently bought 2 - Verizon Samsung galaxy s3's. I coverted both of them to straight talk and the one phone I have absolutely no problems with. Mobile data is a little slow but from what I've read that's pretty common. I followed the exact same steps for the second phone and I cannot get the mobile data to work. When I go in to change and create a new apn I CAN"T. It should have the LTE-Verizon apn grayed out and then I should be able to create the new apn but NOTHING shows up. No LTE-Verizon apn and it doesn't give me the option to create a new apn.

How can I change the apn on this phone so that I can use the mobile data?

Do I have to root this phone?

If I root it do I have to unlock the bootloader in order to root it?

Is there a way to change the apn settings and create a new apn without rooting or unlocking the bootloader?

Do you have a simm in both phones? You need to to have them the same.
Once you install a simm you should be able to do what you want.
Sent from my SCH-I535 using XDA Premium 4 mobile app
Last edited by simpson173; 8th May 2014 at 04:11 PM.
11th May 2014, 10:54 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by simpson173

J

Do you have a simm in both phones? You need to to have them the same.
Once you install a simm you should be able to do what you want.
Sent from my SCH-I535 using XDA Premium 4 mobile app

yes I do and both phones can make calls. I need to find a way to change the apn on the one phone. It only shows a restore to default when I hit the menu button. Verizon - lte greyed out apn isn't there either
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank