Do You Check for App Updates Regularly?

Do you let app updates happen automatically or do you regularly check for them? We’re … more

Find The Best Apps With Google’s Picks & Other Tricks

The Google Play Store, weighing in with more than 1.4 million apps at last … more

Dynamic Pop for Note 4 (N910T & 910W8)

With the release of the Canadian Lollipop ROM for the Note 4, T-Mobile users can also enjoy the … more

Sunday Debate: Better to Buy Older or Newer Hardware?

Join us in a fun Sunday Debate on New vs. Old. Come with your opinions and feel … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

android-wifi-tether fast at first then slow until restart of phone

3rd May 2014, 07:48 PM |#1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I am having an issue with android-wifi-tether. Once I start my phone and then the tether, the speeds are at full LTE speeds. If I stop the tether and restart it later, the download speeds are less than 1MB down, but the up speeds are still good.

If I then restart my EVO 4G LTE, it works again until the app is closed and then restarted. My phone is rooted with this method: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1770501

Any ideas on how to resolve it being slow the second time unless I restart the phone?
 
 
5th May 2014, 11:55 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
120 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
May want to put some info about your phone up.

Sent from my EVO using XDA Premium 4 mobile app
6th May 2014, 01:46 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Jason021680

May want to put some info about your phone up.

Sent from my EVO using XDA Premium 4 mobile app

What should I post to provide more info besides what I put in the original post. It is the HTC EVO 4G LTE with stock ROM rooted per the instructions in the link in my original post. If there is anything else I can provide that may help someone diagnose what is going on, just tell me what.

I appreciate any assistance.
8th May 2014, 10:55 PM |#4  
AarSyl's Avatar
Senior Member
Flag NJ
Thanks Meter: 797
 
1,998 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
What Android version are you running? Are you using 4.1.1 or are you using 4.3? I'm assuming that you have 4.1.1, since you still use Android WiFi Tether.
9th May 2014, 02:54 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I am running 4.1.1.
12th May 2014, 12:40 AM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by ReproOne

I am running 4.1.1.

Anyone have suggestions?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes