Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,852 Members 40,784 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] S Beam Broke Video

Tip us?
 
VolcanicSkunk
Old
#1  
VolcanicSkunk's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 220
Posts: 939
Join Date: Apr 2010
Location: Ohio
Default [Q] S Beam Broke Video

My wife has a Sprint S4 that is totally stock, no root or anything, never has been. We took a video yesterday (stored on sd card) and we went to send it via S Beam to her mother today who has a stock, non-rooted S3 (Sprint too). They both had low battery; my wife's was around 3% and her mom's was around 10%. When I tried to make the transfer, it appeared successful, but the video on her mom's phone wouldn't work. I assumed there was too little battery to complete the transfer, so I figured we'd just email it from home. Now the video won't work on my wife's phone, or my computer. The file shows as being 0kb even though it shows a duration of one minute and fifty two seconds.

Is this a known issue, and is there any way to recover the file?
 
deron37129
Old
#2  
deron37129's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 243
Join Date: Apr 2012
Location: Murfreesboro, TN
It may just be the format was compatible since the 2 devices were of different generation test by saving the the video externally then copying it tonthe other devicel

Sent from my SM-G900V using XDA Free mobile app

---------- Post added at 09:11 PM ---------- Previous post was at 09:11 PM ----------

As long as niether phine died during transfer the problem wouldn't be with sbeam

Sent from my SM-G900V using XDA Free mobile app
i am a power ranger really i am
 
VolcanicSkunk
Old
#3  
VolcanicSkunk's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 220
Posts: 939
Join Date: Apr 2010
Location: Ohio
Quote:
Originally Posted by deron37129 View Post
It may just be the format was compatible since the 2 devices were of different generation test by saving the the video externally then copying it tonthe other devicel

Sent from my SM-G900V using XDA Free mobile app

---------- Post added at 09:11 PM ---------- Previous post was at 09:11 PM ----------

As long as niether phine died during transfer the problem wouldn't be with sbeam

Sent from my SM-G900V using XDA Free mobile app
I tried copying the file to my desktop and playing the file with VLC, which was unable to play it. The format on both phones shouldn't matter. Android (and Samsung) didn't stop supporting .mp4 files between versions of Android. The only thing I can come up with is that because the file was so large (228MB recorded in 1080p) that S Beam wasn't able to transfer it and subsequently corrupted the video.
 
luigi311
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 270
Posts: 1,287
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by VolcanicSkunk View Post
I tried copying the file to my desktop and playing the file with VLC, which was unable to play it. The format on both phones shouldn't matter. Android (and Samsung) didn't stop supporting .mp4 files between versions of Android. The only thing I can come up with is that because the file was so large (228MB recorded in 1080p) that S Beam wasn't able to transfer it and subsequently corrupted the video.
S beam has no size limit because all it is is using WiFi direct to establish a connection and transferring it. S beam should not affect any files because all it does is send it should affect the original file. The problem might have been with the sdcard, was it a cheap sdcard? What's the capacity of the sdcard?

Sent from my HTCONE using Tapatalk
The Following User Says Thank You to luigi311 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VolcanicSkunk
Old
#5  
VolcanicSkunk's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 220
Posts: 939
Join Date: Apr 2010
Location: Ohio
It's a SanDisk 8GB Class 10.

Sent from my HTC One M8
 
luigi311
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 270
Posts: 1,287
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by VolcanicSkunk View Post
It's a SanDisk 8GB Class 10.

Sent from my HTC One M8
Dam then idk lol. Does it say 0 kb on the phone to or just on the computer after transferring

Sent from my HTCONE using Tapatalk
 
VolcanicSkunk
Old
#7  
VolcanicSkunk's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 220
Posts: 939
Join Date: Apr 2010
Location: Ohio
Quote:
Originally Posted by luigi311 View Post
Dam then idk lol. Does it say 0 kb on the phone to or just on the computer after transferring

Sent from my HTCONE using Tapatalk
Strangely, in the gallery app the details show that it's 228MB, but the My Files app shows 0MB in the details. So confusing.

Sent from my HTC One M8

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...