ZArchive Manages Your File Archives

Today smartphones are quite powerful devices that can handle multiple processes at once. In fact, some of … more

Regain Double Tap to Wake Functionality on the Nexus 6

A few months ago, Google announced its newest flagship device, the Nexus 6, alongside … more

Clean Your Recent Apps – XDA Xposed Tuesday

In this day and age, you have quite a few apps installed and running on your Android … more

Android Studio Reaches Release Candidate Status

Android app developers have a few options when comes to Android IDEs. One of the most … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

dual band wifi / 5Ghz wifi

OP Mgatlan

13th May 2014, 07:47 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hi,

Does the G2 supports dual band wifi and 5Ghz wifi?
If so, how do I enable it?

Thanks
13th May 2014, 08:00 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 239
 
588 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Yes, this phone uses a single-stream, dual-band 802.11n chipset, with a max (theoretical) transfer speed of 150 Mbps.

Under Wifi settings, Advanced, you can select whether to only use 2.4 GHz, only 5 GHz, or auto-select.

Typos courtesy of my LG G2 (D803) running Mahdi-ROM.
13th May 2014, 10:16 AM   |  #3  
Member
Flag Paris
Thanks Meter: 13
 
47 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
These settings are not always present, it depends on the firmware version maybe? I have never seen them in international 80210B, 80220B, 80220D. I think autoselect is activated by default in this case.
13th May 2014, 10:50 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
1299659298
Quote:
Originally Posted by groshnack

These settings are not always present, it depends on the firmware version maybe? I have never seen them in international 80210B, 80220B, 80220D. I think autoselect is activated by default in this case.

I had LG G2 stock and now the CloudyFlex 2.2 (which based on stock) and it's not shown in the advanced wi-fi.
13th May 2014, 11:23 AM   |  #5  
Member
Flag Paris
Thanks Meter: 13
 
47 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
I think this setting is not present on all LG based roms, it is a feature from AOSP and/or CM, on which Mahdi rom is surely based.
13th May 2014, 01:44 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 74
 
191 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
No 5 ghz setting on mine but the 5 ghz works fine out of the box for me. In fact I'm connected to a 5 ghz ssid right now.

Sent from my LG-D802
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes