Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,300 Members 52,506 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] video switches to SW mode

Tip us?
 
reebokhcfr
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Nov 2012
Default [Q] video switches to SW mode

I have a Le Pan S tablet (http://www.lepantab.com/index.php?op...d=88&Itemid=95) that works great for the first little while (20-40 minutes) when I play local video files. Then the player (both BS and MX with correct codecs) switches to software decoding from hardware, and the lag begins. I am trying to find out why it switches. Is it overheating? Something must be going wrong and it's very annoying. Thanks.
 
es0tericcha0s
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 460
Posts: 2,357
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Probably because it doesn't have the CPU power to run it well in H/W mode. Might need to find a less demanding version of the video. There's info about this stuff on MX Player's FAQ:

https://sites.google.com/site/mxvpen/faq

Section #4 has the more relevant info.
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / ? (One+1 maybe...)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes