FORUMS

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

CleanSlate Brings Fingerprint Scanner Mod to HTC One M9+

Work of XDA Recognized Developer tbalden, CleanSlate custom kernel for the HTC … more

Sunday Debate: Which Factors Caused HTC’s Woes?

Join us in a fun Sunday Debate on HTC’s situation. Come with your … more

HTC’s New Ad Campaign And What It Really Means

HTC has just released three new blind test adverts comparing app loading … more

HTC Sensation S-ON cyanogenmod ?

3 posts
Thanks Meter: 0
 
By JorneS, Junior Member on 12th May 2014, 06:08 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello Xda Devolpers Peaple I Have the question if its possible to Place a rom on an S-On Htc Sensation XE ? Thanks .
 
 
13th May 2014, 10:18 AM |#2  
rzr86's Avatar
Senior Member
Flag Nafpaktos
Thanks Meter: 2,337
 
More
Quote:
Originally Posted by JorneS

Hello Xda Devolpers Peaple I Have the question if its possible to Place a rom on an S-On Htc Sensation XE ? Thanks .

yes you can
make a backup of your current rom from recovery
i suggest to use 4ext recovery

then from 4ext format all partitions except sdcard
enable smartflash from 4ext(because you are on S-ON)
flash the rom
done
13th May 2014, 07:19 PM |#3  
minhajlk's Avatar
Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 164
 
More
Quote:
Originally Posted by rzr86

yes you can
make a backup of your current rom from recovery
i suggest to use 4ext recovery

then from 4ext format all partitions except sdcard
enable smartflash from 4ext(because you are on S-ON)
flash the rom
done

I am on GB and s-on is it possible to flash kitkat using the above method?
13th May 2014, 08:00 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 817
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by minhajlk

I am on GB and s-on is it possible to flash kitkat using the above method?

Yes, that's the way you do it when you're S-On, though you don't need to use 4ext, you could also use twrp and enable HTC Dumlock.
If your phone doesn't boot after flashing it could be possible that you need to flash 3.33 firmware first.
The Following User Says Thank You to Sajito For This Useful Post: [ View ]
13th May 2014, 08:04 PM |#5  
rzr86's Avatar
Senior Member
Flag Nafpaktos
Thanks Meter: 2,337
 
More
Quote:
Originally Posted by minhajlk

I am on GB and s-on is it possible to flash kitkat using the above method?

no you need to upgrade first yout firmware to ics

S-OFF your device with revolutionary.io method
http://revolutionary.io/

then upgrade your firmware from here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1459767
download 3.33 universal
follow the instructions to the letter
and before flashing check md5 sums(important)

after upgrading your firmware your gb rom won't boot because you have ics firmware
just flash any ics or kitkat rom from recovery

note:you don't need smartflash because you will be on S-OFF
The Following User Says Thank You to rzr86 For This Useful Post: [ View ]
14th May 2014, 07:21 AM |#6  
minhajlk's Avatar
Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 164
 
More
Quote:
Originally Posted by rzr86

no you need to upgrade first yout firmware to ics

S-OFF your device with revolutionary.io method
http://revolutionary.io/

then upgrade your firmware from here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1459767
download 3.33 universal
follow the instructions to the letter
and before flashing check md5 sums(important)

after upgrading your firmware your gb rom won't boot because you have ics firmware
just flash any ics or kitkat rom from recovery

note:you don't need smartflash because you will be on S-OFF

Thanks @Sajito and @rzr86 for your prompt response. I was able to flash kitkat, thanks again guys.

Sent from my MB865 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes