Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Moto G wifi problems

OP ChaosKnight

13th May 2014, 10:03 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
I am literally sitting just 1 feet away from mt wifi router and on my moto G the wifi connectivity icon show 2/4 ticks that represent connectivity strength. I move into the next room and the connection drops. My phone is not rooted and its a month old. This has been happening since the past 2 days, it was working fine before. Thanks for help.
13th May 2014, 11:45 AM   |  #2  
bibhu60's Avatar
Senior Member
Flag delhi
Thanks Meter: 53
 
104 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
hmm
This may be happening due to low frequency of wifi router you must check ur router's setting for the frequency rate..
Are u using any special cover or anything on your phone this may reduce the signal strength ..
13th May 2014, 04:13 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by bibhu60

This may be happening due to low frequency of wifi router you must check ur router's setting for the frequency rate..
Are u using any special cover or anything on your phone this may reduce the signal strength ..

My brother's micromax and iphone is getting the wifi signal properly, the problem seems to be with my phone. No cover on phone.....
13th May 2014, 10:41 PM   |  #4  
Account currently disabled
Thanks Meter: 13
 
68 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
I want the moderator to ban me.
Last edited by alikpronoy; 21st May 2014 at 07:22 AM.
14th May 2014, 07:56 AM   |  #5  
bibhu60's Avatar
Senior Member
Flag delhi
Thanks Meter: 53
 
104 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Question really strange
Quote:
Originally Posted by ChaosKnight

My brother's micromax and iphone is getting the wifi signal properly, the problem seems to be with my phone. No cover on phone.....

Never heard of this kind of problem on any phone..
14th May 2014, 08:24 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by alikpronoy

As your phone was working well two days ago, I think there is somewhat problem with the wi-fi signal frequency.
You may check your phone in another wi-fi signal. If your phone works well, then the problem is in your wi-fi device.

I tried it with 3 different routers and the connection is lost at a distance of 4 mts without any obstacles in between. Also got my hands on a friend's moto g and his wifi works as expected. So i guess the problem is with my wifi itself.
14th May 2014, 11:59 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 9
 
79 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Try Static IP instaed of DHCP and

Settings -> Wi-Fi -> Options -> Advanced -> Uncheck Avoid poor connections
14th May 2014, 03:40 PM   |  #8  
Account currently disabled
Thanks Meter: 13
 
68 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
I want the moderator to ban me.
Last edited by alikpronoy; 21st May 2014 at 07:14 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes