Post Reply

Is there a hardware issue with the z1c camera and LED flash?

10th February 2014, 10:52 PM   |  #51  
Wlashack's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 1
 
55 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Well I have to say that there is one strange thing: When I have back of my white Z1C dirty (from fingerprints mostly) in the area of LED, photos are messed up. BUT! When I clean glass "in front of" the LED, photos are quite good. Of course if you want to see it, maybee you will but i think that is acceptaple.

PS: I wanted to upload sample photo here, but I do not know how
The Following User Says Thank You to Wlashack For This Useful Post: [ View ]
11th February 2014, 03:00 PM   |  #52  
SirRobin78's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
413 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by Wlashack

PS: I wanted to upload sample photo here, but I do not know how

Photos would be great!

You can upload them over the Additional Options under the text box when you answer...

"Attach Files" is the menu option you have to look at
11th February 2014, 10:22 PM   |  #53  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
19 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by Wlashack

Well I have to say that there is one strange thing: When I have back of my white Z1C dirty (from fingerprints mostly) in the area of LED, photos are messed up. BUT! When I clean glass "in front of" the LED, photos are quite good. Of course if you want to see it, maybee you will but i think that is acceptaple.

PS: I wanted to upload sample photo here, but I do not know how

exact the same Problem i had. just wanted to sent it back, but then cleaned the back, and all normal now
11th February 2014, 11:07 PM   |  #54  
Wlashack's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 1
 
55 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by SirRobin78

Photos would be great!

You can upload them over the Additional Options under the text box when you answer...

"Attach Files" is the menu option you have to look at

OK, thanks for the help very much. I will upload some stuff tomorrow at the evening, if its enoughg. But you can belive me. If is LED dirty, there is "colour bleeding", if you will clean it, the difference is huge.
13th February 2014, 12:53 PM   |  #55  
guap's Avatar
Senior Member
Flag Milano
Thanks Meter: 29
 
1,178 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
No flash issue for me, even in full dark scenario. Black model, first released in Italy
13th February 2014, 05:29 PM   |  #56  
SirRobin78's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
413 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by guap

No flash issue for me, even in full dark scenario. Black model, first released in Italy

Problem may be there if you are outside. Pictures taken in the dark while in a room are mostly perfect

Gesendet von meinem SGP321 mit Tapatalk
13th February 2014, 08:13 PM   |  #57  
stemilano's Avatar
Member
Flag Milan
Thanks Meter: 1
 
52 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
Donate to Me
More
Bought in Switzerland, color lime. I see the issue.

Pics taken with default camera app, white balance auto. Phone is wearing a silicon skin cover.

Ste



Sent from my D5503 using Tapatalk
15th May 2014, 04:31 AM   |  #58  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
This is probably an unnecessary resurrection of the issue. However, I had the same issues and had my set replaced by Sony (they tried fixing it but there were no parts). All i can say, the issues are fixed in the new handset. Sony will probably hate me for saying this, but they did mess up one batch of phones and you should definitely ask them to test your phone with a newer built z1c in a large dark space. The difference is day and night.
15th May 2014, 06:46 AM   |  #59  
Member
Thanks Meter: 5
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by roophz

This is probably an unnecessary resurrection of the issue. However, I had the same issues and had my set replaced by Sony (they tried fixing it but there were no parts). All i can say, the issues are fixed in the new handset. Sony will probably hate me for saying this, but they did mess up one batch of phones and you should definitely ask them to test your phone with a newer built z1c in a large dark space. The difference is day and night.

Sony already said the same:
http://www.phonearena.com/news/Sony-...phones_id54869


15th May 2014, 07:37 AM   |  #60  
SirRobin78's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
413 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Sorry, but it seems that there are many phones in the wild with this issue - got a brand new Lime version from T-Mobile last week, build in week 17 and the flash bleed is there...many weeks after the first charges...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z1 Compact Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank