Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,909 Members 37,685 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Sim Error since Kit Kat update?

Tip us?
 
Remix22
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
Default [Q] Sim Error since Kit Kat update?

Hello,

Since the Kit Kat update, I keep having Sim Errors: the phone randomly no longer detects the sim card and says no sim inserted - which is a pain because it looses cellular connectivity. Rebooting generally fixes it (until the next error).

It first started happening when I got a refurb from Tmobile (unrooted stock 4.4.2) was quite annoying because it was happening quite often (like every hour or so), I got a new phone from Tmobile (still refurd - can't get a new one from them - oh and it's my 4th one). Rooted it, installed Dandvdh's KOT49H 4.4.2 and it started doing it again (but less often) - so I got a new Sim but it's still happening.

Found a couple of forums reporting the same issue (ATT version https://forums.att.com/t5/Android-Di...e/td-p/3910878 or other http://forums.androidcentral.com/sam...at-update.html), but nothing on tmobile GS4 so my question is, has any one experienced this, and if so, have you found a fix?

Cheers
 
Remix22
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
EDIT: did some more reading, and it's apparently a common problem for ATT and Rogers GS4, seems to be heat related.
http://forums.androidcentral.com/sam...-detected.html
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2375982
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes