Microsoft to Counter “OK Google” with Bing Torque

When Microsoft is making apps for Android, users should be aware that something … more

Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more

Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more
Post Reply

[Q] Is it possible to transfer apps from one Nexus 5 to another?

OP jvnanu

16th May 2014, 02:10 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2014
I had to RMA my Nexus 5 due to some display issues. I just got my new one today. I unlocked/rooted/flashed Omni and Franco and now I'm ready to start downloading all my apps. The problem is, I just noticed I've got 8GB of bandwidth left until Sunday and I need to hold onto that for Netflix etc. Is there any way to transfer all of my apps from my old Nexus 5 to my new one before I restock/relock and return? Worst case scenario is I wait until Monday. Or, I just download those really small apps that I use daily and wait until my bandwidth to roll over on Monday before downloading the rest. But if there's another way, I'd like to give it a shot.

Thanks!
16th May 2014, 02:16 AM   |  #2  
yattaro's Avatar
Junior Member
Flag Metairie
Thanks Meter: 3
 
23 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Donate to Me
More
Make a backup in recovery, copy to computer, copy the backup to new phone, restore? After all it's identical hardware so it should be fine.

Sent from my ceiling fan using XDA ‹bermensch -5
16th May 2014, 02:16 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by evol_201014

I think so

Sent from my GT-I9105 using XDA Premium 4 mobile app

Awesome! I'll get right on it!
16th May 2014, 02:22 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by yattaro

Make a backup in recovery, copy to computer, copy the backup to new phone, restore? After all it's identical hardware so it should be fine.

Sent from my ceiling fan using XDA ‹bermensch -5

Would it be a problem that my old phone is running CM while my new one has Omni with Franco?
16th May 2014, 03:00 AM   |  #5  
yattaro's Avatar
Junior Member
Flag Metairie
Thanks Meter: 3
 
23 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jvnanu

Would it be a problem that my old phone is running CM while my new one has Omni with Franco?

As long as it is still the same version of Android it should be okay. To keep the ROM flash only /data and clear /cache and /dalvik-cache to avoid any errors. Worst case you just flash the entire backup, use Titanium to get any apps and such, and reflash Omni.

Sent from my ceiling fan using XDA ‹bermensch -5
16th May 2014, 08:29 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
12 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by yattaro

As long as it is still the same version of Android it should be okay. To keep the ROM flash only /data and clear /cache and /dalvik-cache to avoid any errors. Worst case you just flash the entire backup, use Titanium to get any apps and such, and reflash Omni.

Sent from my ceiling fan using XDA ‹bermensch -5

I think using Titanium or Helium is much easier to use.
Also, don't forget your sms...
16th May 2014, 09:08 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Yes you can backup the phone via ADB and restore in on the other one if its the same specs

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Questions and Answers by ThreadRank