FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

[Q] SD Card Class / Frequent Corruption and Zoe Problem

655 posts
Thanks Meter: 16
 
By ijob, Senior Member on 13th April 2014, 01:23 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi there,

One of the biggest frustrations for me with my new HTC M8 has been SD cards.

All of my usual cards I use in various devices have all been too slow for Zoe so I invested in a Class 10 32GB. Get the same warning 'To enjoy a better Zoe experience, please use a higher class SD card' or a message very similar.

I've also had a few times when my SD card has become corrupt at various times.

Am I alone in experiencing these problems?
 
 
15th May 2014, 12:37 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Unhappy
Quote:
Originally Posted by ijob

Hi there,

One of the biggest frustrations for me with my new HTC M8 has been SD cards.

All of my usual cards I use in various devices have all been too slow for Zoe so I invested in a Class 10 32GB. Get the same warning 'To enjoy a better Zoe experience, please use a higher class SD card' or a message very similar.

I've also had a few times when my SD card has become corrupt at various times.

Am I alone in experiencing these problems?

Im using adata class 10 32gb card same pop up. Do I need a faster SD card?
15th May 2014, 12:57 AM |#3  
Senior Member
Flag Jupiter
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by chevvy

Im using adata class 10 32gb card same pop up. Do I need a faster SD card?

It may be the way the card is formatted.

I always reformat my card FAT32 before putting it into a new device. Once I put it in the new device, I then have the phone reformat it also... then move everything on to the card...
15th May 2014, 01:03 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Hi,

I did all the steps you mentioned. Anybody recommend a fast card that dosent bring up the zoe pop up ?

Oh' Thanks for all your help.
16th May 2014, 02:19 PM |#5  
allen175's Avatar
Member
Flag Dublin
Thanks Meter: 1
 
More
I have the same problem with mine, it half corrupted itself today after i opened the camera app, the camera froze and the phone unmounted the sd card, i removed it and put it back in numerous times and it wouldn't read, had to put it into a friends Z1 to get the card back working, but now all the photos are deleted, luckily google backs them up automatically.

How could HTC mess up such an important feature on a flagship phone.
16th May 2014, 02:29 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Mine does not have this pop up.

I am using a Sony Micro SD HC with a 10 in a circle (Class ten is that?), i1, 40mb/s, model SR-32UY

I bought it from tesco, 32gb, for about 20 I think, in the UK.

Zoe's record perfectly.

I formatted the card in my phone on Venom Rom.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes