Check Your I/O Usage with Iotop for Android

Ever needed to check the I/O usage of apps? If so, you probably tried searching for an iotop … more

T-Mobile HTC One M8 Gets Selfie-Friendly Android 4.4.4 OTA

The T-Mobie variant of HTC One (M8) just now received an over-the-air update … more

Android L is for Lockdown

Root is, without a doubt, the (un)holy grail of the Android world. Those wonderful permissions that allow you as … more

XDA Xposed Tuesday: XHangouts Will Improve Your Hangouts

Ever since Google started supporting text messaging in Hangouts many people have … more
Post Reply

[Request] Hide folders in Sony Album

OP Adevem

13th May 2014, 05:20 AM   |  #1  
Adevem's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,298 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
absolutely love the album app from Sony except one thing, it ignores the hell out of .nomedia

it'd be awesome if a developer can mod it to respect .nomedia files or exclude/hide folders like Quickpic does.

the pinch in/out to view photos in Sony Albums feature is too tough to pass up.

I'm sure many users will thank you!


Sent from my D6503 using Tapatalk
13th May 2014, 06:16 AM   |  #2  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
247 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
.nomedia works fine for me. Not sure if it's because it's on the external sd.

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
13th May 2014, 07:21 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
755 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
I also installed Quickpic and used the "hide" function. As long as it is on internal sd it is working well

Gesendet von meinem D6503 mit Tapatalk
13th May 2014, 08:55 AM   |  #4  
Adevem's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,298 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
it seems to be working fine now after a data clear on media storage and albums.

heard about it ignoring again after a new picture is added so I shall keep track. so far a fresh picture taken doesn't affect it.



Sent from my D6503 using Tapatalk
14th May 2014, 11:29 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
for .nomedia is requested the root?

I also find double voice of songs and alerts and ringtones, how can i hide?
15th May 2014, 01:43 AM   |  #6  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
247 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Quote:
Originally Posted by The Gunner

for .nomedia is requested the root?

I also find double voice of songs and alerts and ringtones, how can i hide?

Don't need root for .nomedia just create the file. Might have to trigger the mediascanner again to get it to work.
Not sure what you mean about the ringtones. Do you have another folder on the external card with ringtones in it?
The Following User Says Thank You to dilema For This Useful Post: [ View ]
15th May 2014, 05:46 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by dilema

Don't need root for .nomedia just create the file. Might have to trigger the mediascanner again to get it to work.
Not sure what you mean about the ringtones. Do you have another folder on the external card with ringtones in it?

I mean Walkmann see the sounds of the App Fotmob and i can't hide this sounds/alarms, i cannot find this sounds with no root right?
17th May 2014, 12:50 AM   |  #8  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
247 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Not sure about that one, never used the app. If you add a .nomedia to the folder though, the app might no find it too.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank