Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Bump! Workaround for the LG G3 Locked Bootloader – XDA TV

The LG G3 is a power house device. It’s been a favorite of many people. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Request] Hide folders in Sony Album

OP Adevem

13th May 2014, 06:20 AM   |  #1  
Adevem's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,299 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
absolutely love the album app from Sony except one thing, it ignores the hell out of .nomedia

it'd be awesome if a developer can mod it to respect .nomedia files or exclude/hide folders like Quickpic does.

the pinch in/out to view photos in Sony Albums feature is too tough to pass up.

I'm sure many users will thank you!


Sent from my D6503 using Tapatalk
13th May 2014, 07:16 AM   |  #2  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
250 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
.nomedia works fine for me. Not sure if it's because it's on the external sd.

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
13th May 2014, 08:21 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
755 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
I also installed Quickpic and used the "hide" function. As long as it is on internal sd it is working well

Gesendet von meinem D6503 mit Tapatalk
13th May 2014, 09:55 AM   |  #4  
Adevem's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,299 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
it seems to be working fine now after a data clear on media storage and albums.

heard about it ignoring again after a new picture is added so I shall keep track. so far a fresh picture taken doesn't affect it.



Sent from my D6503 using Tapatalk
15th May 2014, 12:29 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
for .nomedia is requested the root?

I also find double voice of songs and alerts and ringtones, how can i hide?
15th May 2014, 02:43 AM   |  #6  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
250 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Quote:
Originally Posted by The Gunner

for .nomedia is requested the root?

I also find double voice of songs and alerts and ringtones, how can i hide?

Don't need root for .nomedia just create the file. Might have to trigger the mediascanner again to get it to work.
Not sure what you mean about the ringtones. Do you have another folder on the external card with ringtones in it?
The Following User Says Thank You to dilema For This Useful Post: [ View ]
15th May 2014, 06:46 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by dilema

Don't need root for .nomedia just create the file. Might have to trigger the mediascanner again to get it to work.
Not sure what you mean about the ringtones. Do you have another folder on the external card with ringtones in it?

I mean Walkmann see the sounds of the App Fotmob and i can't hide this sounds/alarms, i cannot find this sounds with no root right?
17th May 2014, 01:50 AM   |  #8  
dilema's Avatar
Senior Member
Flag Radelaide
Thanks Meter: 28
 
250 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Not sure about that one, never used the app. If you add a .nomedia to the folder though, the app might no find it too.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes