Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] TF101 won't boot

OP SgtMac02

28th April 2014, 07:26 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 5
 
63 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Ok, so I gave my wife my old TF101 when I got the 701. I reflashed it with a fresh install of timduru's KatKiss ROM. It's been running reasonably well aside from random reboots. all of a sudden, yesterday it stopped booting up at all. It shows the normal Asus flash screen, but then when it shows the OS specific one (in this case, the weird little picture of timduru's meerkat thing...) it's just flashing random little bits of tha tpitcure all over different parts of the screen an some sort of random flickering and never going past it. I can still boot to the recovery normally, so I wiped it and tried reflashing the same ROM and ended up with the same thing. Tonight I plan to try to download the newer version of the ROM and try, but I fear I may be SOL. Any other suggestions?
29th April 2014, 11:58 AM   |  #2  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 571
 
2,242 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Have you tried wiping everything 100% in TWRP Recovery?

Including Data etc ?
29th April 2014, 02:35 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 5
 
63 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by *Detection*

Have you tried wiping everything 100% in TWRP Recovery?

Including Data etc ?

Yes, I did that. Still no good. I'm pretty much screwed, aren't I?
29th April 2014, 05:12 PM   |  #4  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 571
 
2,242 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
If your TF serial number starts B6O or lower, some B7Os too, then it is SBK1, which means you can use NVFLASHable ROMs - they delete and remake every partition on the TF and reinstall stock ROM - you could try that in case the sdcard is corrupt
18th May 2014, 06:30 PM   |  #5  
Jayster0966's Avatar
Senior Member
Flag Orange County, CA
Thanks Meter: 650
 
892 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
stuck at TWRP screen, failed to flash bootloader
Hello everyone,

Not to thread jack but I have a similar problem and instead of opening a new thread I decided to revive this one.

I have a similar problem that my TF101 has been working flawlessly for many years. It is rooted and was running 4.3 ROM. As of yesterday, it just won't boot at all. It has been stuck at the NVidia screen and just sits there. I tried to enter recovery mode by using volume(-) + power and the unit presents the TWRP logo and just loops as well by showing the TWRP screen (3 seconds) then going blank for a second then showing TWRP screen again in a cycle. I downloaded and tried Easyflasher and Brks toolkit and nothing can complete the flash. I can enter MTP mode which the computer can see the device but the manufacturer name and model are not-recognized. I can also enter APX mode but while trying to flash anything I get an error message (error, cannot flash bootloader) and the computer dings (device disconnects).

I have been trying for a day now and have run out of ideas.

Has the unit finally bit the dust? Does any one out there have any more ideas or suggestions on what to try next?

TIA for any help provided.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
boot, katkiss
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes