Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

When Wi-fi is enabled &device is idle/sleep, not getting emails & chat notifications

OP Muthu511

20th May 2014, 02:43 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2014
Hello Team,

I bought New S5 T-mobile Version. When my Wifi is enabled and the device is sleep or idle, emails, facebook, whatsapp and other notifications are not coming. I sent a test email from another device and whatsapp message from my friends device. I did not got any notification when my phone was idle. Once I press the home button or power button and unlock my device, immediately all the notifications are coming. I am not facing this when my mobile data is active. This happens only in Wifi. Tried in couple of wifi networks and the result is same.

After reading some blogs and forums, just typed *#0011# and made Wifi power saving mode off. But no use. Also changed the connection to Static mode and no use.

Request any one of you to help me.

Regards,
Muthu
21st May 2014, 07:37 PM   |  #2  
vvveith's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 87
 
426 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
Question Did you check Wifi always on in settings?
Quote:
Originally Posted by Muthu511

Hello Team,

I bought New S5 T-mobile Version. When my Wifi is enabled and the device is sleep or idle, emails, facebook, whatsapp and other notifications are not coming. I sent a test email from another device and whatsapp message from my friends device. I did not got any notification when my phone was idle. Once I press the home button or power button and unlock my device, immediately all the notifications are coming. I am not facing this when my mobile data is active. This happens only in Wifi. Tried in couple of wifi networks and the result is same.

After reading some blogs and forums, just typed *#0011# and made Wifi power saving mode off. But no use. Also changed the connection to Static mode and no use.

Request any one of you to help me.

Regards,
Muthu

Did you? Wifi never sleep? Do you use Wifi calling? TMO has a reported issue that seems to be hit or miss with WIFI and SMS, and or MMS. Google it for more info.
25th May 2014, 12:48 AM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 19
 
38 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
reply
Quote:
Originally Posted by vvveith

Did you? Wifi never sleep? Do you use Wifi calling? TMO has a reported issue that seems to be hit or miss with WIFI and SMS, and or MMS. Google it for more info.

Try using an alternate messaging app....I've used Chomp in the past and it seemed to work okay. Also, if you aren't rooted, you can do a phone reset. I'd try the other app first. One more thing, go into the stock messenger settings and restore all defaults. Hope something helps bro!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes