Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,495 Members 37,083 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] DS5 Stuck at boot, with diagnostic mode OK but no fastboot or recovery

Tip us?
 
europeancity
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 54
Join Date: Jun 2011
Location: Berlin
Default [Q] DS5 Stuck at boot, with diagnostic mode OK but no fastboot or recovery

Hi!

I recently started messing about my DS5 and apparently bricked it. I can't remember exactly what was I doing when this happened but the current situation is the following: the device can be powered normally (just pressing the power button) but I will get stuck at the dell logo, even before it animates; it will NOT go into fastboot (black screen if powered on while pressing the camera button) and it will NOT go into recovery mode either (pressing the volume knobs while powering it on). It does however go into diagnostic mode (plugging it in while pressing the volume up button) and the QDL tool will recognize it.

I have tried two different QDL tools; one (from streakflash) ends the process in success and the other (from the repairtool) times out while waiting for the ADB.

QDLTool 2.7.4.5 -from streakflash- (incomplete; last) output:
Code:
Baseband image version: M8650BAUSB1AM5035SIGN
Check device and image is Austin
Open COM port success
Test communication success
Check Secure Boot is enabled
#DBL to DDR success
#FSBL to DDR success
#OSBL to DDR success
#AMSS to DDR success
#DSP1 to DDR success
#DT to DDR success
#APPSBL to DDR success
#backup FSBL to DDR success
#backup OSBL to DDR success
#backup DT to DDR success
#backup APPSBL to DDR success
Run HEX success
Check Secure Boot is enabled
Streaming hello success
Send Security mode success
Download partition table success
#Download DBL success
#Download FSBL success
#Download OSBL success
#Download AMSS success
#Download DSP1 success
#Download DT success
#Download APPSBL success
#Download backup FSBL success
#Download backup OSBL success
#Download backup DT success
#Download backup APPSBL success
Erase EFS2 success
Wait for rebooting ....... ok
Wait for modem set up ......
Download success - 2014/04/25 10:09:59
Elapsed Time: 83.65 sec

QDLTool 2.7.4.8 - from repair tool- (incomplete; last) output:
Code:
Erase EFS2 success
Wait for rebooting ....... ok
Wait for modem set up ......
Wait for ADB device .........
ERROR[D2]: wait ADB fastboot mode timeout!
Please check that device is exist and driver is properly installed.
Download Fail! - 2014/04/25 10:06:01
Elapsed Time: 30.64 sec

I've tried everything that has been published on the forums, including, but not limited to:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2343463

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1417071

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1283989

http://srinicame.blogspot.de/2012/09...-streak-5.html

[etc...]



The ADB is installed (used the Dell) but the device manager never even shows an Android phone at any point, immediately after the reboot it will simply be picked up as a "Qualcomm HS-USB Diagnostics 9002" and hence (I guess) the failure to run adb fastboot.

I am almost certain that the adb is correctly installed but I can't be 100% sure. What else can I do?
 
europeancity
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 54
Join Date: Jun 2011
Location: Berlin
As a bit of extra info: Im using Windows 7 32 bits. I plugged in the other DS5 I have (running, but with a broken screen) and this one does show as an Android Composite ADB Interface in the device manager, which makes me think the ADB driver must be correctly installed.

I don't really know what else to do, but I wonder if changing the internal SD card could help. (?)
 
europeancity
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 54
Join Date: Jun 2011
Location: Berlin
I ran the 2.7.4.5 QDLTool again; this time with a SIM card installed. Here's the complete output:

QDLTool: M 2.7.4.5, Build ID: 1.302.20100910, SW: 12-5035-AUSB1AM-09
Code:
HW:
Board ID:

Comment:


--
LOG
--
###QDLTool: M 2.7.4.5, build ID: 1.302.20100910, time stamp: Fri Apr 25 10:57:22 2014
Check image DBL: C:\Streak\streakflash\images\dbl.mbn ...
Check image FSBL: C:\Streak\streakflash\images\fsbl.mbn ...
Check image OSBL: C:\Streak\streakflash\images\osbl.mbn ...
Check image AMSS: C:\Streak\streakflash\images\amss.mbn ...
Check image DSP1: C:\Streak\streakflash\images\dsp1.mbn ...
Check image APPSBL: C:\Streak\streakflash\images\appsboot.mbn ...
Check image DT: C:\Streak\streakflash\images\DT.img ...
Check images:  Partition Dbl Fsbl Osbl Amss Dsp1 DT Appsbl
Check images ok
Download in speedup way
Open COM port success
OSBL version: 12-5035-AUSB1AM-09
osbl.mbn version: 
Baseband image version: M8650BAUSB1AM5035SIGN
Check device and image is Austin
Baseband image version: M8650BAUSB1AM5035SIGN
Check device and image is Austin
Open COM port success
Test communication success
Check Secure Boot is enabled
#DBL to DDR success
#FSBL to DDR success
#OSBL to DDR success
#AMSS to DDR success
#DSP1 to DDR success
#DT to DDR success
#APPSBL to DDR success
#backup FSBL to DDR success
#backup OSBL to DDR success
#backup DT to DDR success
#backup APPSBL to DDR success
Run HEX success
Check Secure Boot is enabled
Streaming hello success
Send Security mode success
Download partition table success
#Download DBL success
#Download FSBL success
#Download OSBL success
#Download AMSS success
#Download DSP1 success
#Download DT success
#Download APPSBL success
#Download backup FSBL success
#Download backup OSBL success
#Download backup DT success
#Download backup APPSBL success
Erase EFS2 success
Wait for rebooting ....... ok
Wait for modem set up ......
Download success - 2014/04/25 10:58:45
Elapsed Time: 82.80 sec
After running, the device turned itself off but did NOT reboot. It did not show in the device manager either. I tried to start it again on fastboot mode, to no avail. Device manager will show it under ports, but it remains stuck in the dell logo. ='(
 
Noel212
Old
(Last edited by Noel212; 20th May 2014 at 07:19 AM.) Reason: Edit suggsetion
#4  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 18
Join Date: Oct 2011
This might not be related cause fastboot is stored in RAM (CMIW), but you can try to change the inner SD card with the other DS5 (broken LCD)?
Try to startup the DS5 without USB connection, if failed, redo the QDL process.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes