Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,867 Members 41,464 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] I9300 fresh install freezing

Tip us?
 
Bukinnear
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2014
Default [Q] I9300 fresh install freezing

Hey guys,

Title pretty much says it, I have an S3 I9300 that is occasionally freezing for about 10~ minutes at a time. I looked at a few threads that mentioned that it might be bad memory blocks, but I don't think that's it since this only started happening since I flashed Omnirom (omni-4.4.2-20140518-i9300-NIGHTLY), I was previously using CM 10.2 and had no (freezing related) trouble with that. I can't reproduce the problem in any specific way, it seems to be random, usually after you try to make an action of some sort.

Is this a known issue? Would re-flashing it be likely to help? It's unlikely to be an app interfering, as this was happening before I even in stalled GApps
 
AMLB
Old
#2  
AMLB's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 36
Join Date: May 2013
I was using the same omnirom in my S3 i didnt have any issues.. Before you flashed omni did you wipe data and cache?

Sent from my GT-I9300 using XDA Free mobile app
GT-I9300 running Omnirom and a new handset coming soon.
The Following User Says Thank You to AMLB For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bukinnear
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by AMLB View Post
I was using the same omnirom in my S3 i didnt have any issues.. Before you flashed omni did you wipe data and cache?
Yup, formatted everything. It's really weird. I thought it went away after I installed super SU and updated the play services, but it's still there.
 
AMLB
Old
#4  
AMLB's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 36
Join Date: May 2013
Maybe reflashing it would fix it.. What was the recovery you were using?

Sent from my GT-I9300 using XDA Free mobile app

---------- Post added at 02:42 PM ---------- Previous post was at 02:18 PM ----------

If reflashing doesnt work, turn off your S3 and remove your battery for about a minute. I know it's a ridiculous solution but i have seen similar problems in other forums and that worked for them. Tell me if it works.

Sent from my GT-I9300 using XDA Free mobile app
GT-I9300 running Omnirom and a new handset coming soon.
The Following User Says Thank You to AMLB For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bukinnear
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by AMLB View Post
Maybe reflashing it would fix it.. What was the recovery you were using?
I'm currently using CMW. I know that it's not 100% supported, so that might be the issue, but I am using the most current version of it and I know others have had success. I'm wondering if I don't have a dodgy mother board because I'm also currently facing a problem whereby sometimes when someone calls me, neither of us can hear anything and that was happening before I flashed the new rom as well (that was actually the reason that I flashed omnirom in the first place).

What I'm thinking is maybe I swap over to CM 11 and see what that does for me. What I'm seeing of omni so far, I like, but it doesn't have enough features for my tastes yet. I'll probably come back in the future either when it's matured a bit or when CM does sopmething silly with their commercialization
 
addiepats
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: Dec 2013
Cm11 doesnt have that much features though. Omnirom has some features that cm11 doesnt have. But if you like a little bit of more stability with simple features, then cm11 is a way to go

Sent from my GT-I9505 using XDA Free mobile app
The Following 2 Users Say Thank You to addiepats For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes