Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Flashing stock rom with broken screen? ODIN?

OP Gavin01

6th May 2014, 10:28 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Can anyone help me ?

i need to return my phone but currently have bobcat rom installed on it..............

Anyone help me install stock rom with no access to the phones screen what so ever as its broken.

Thanks.

Oh and how would i know its all done afterwards?
6th May 2014, 11:26 AM   |  #2  
Chalao's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 64
 
164 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Gavin01

Can anyone help me ?

i need to return my phone but currently have bobcat rom installed on it..............

Anyone help me install stock rom with no access to the phones screen what so ever as its broken.

Thanks.

Oh and how would i know its all done afterwards?

If you cannot see on your screen what's going on as it is broken, flashing stock via Odin seems to be your best bet. You should be able to find the right one for your country on sammobile.
6th May 2014, 11:30 AM   |  #3  
Obagleyfreer's Avatar
Senior Member
Flag Wellington
Thanks Meter: 785
 
1,844 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Turn off phone then boot into download mode (power+volume down)
Give it a minute then press volume up.

Connect to Odin.

Put .tar image in PDA section and press start.

It will say pass in Odin when it's done.

That's it, easy.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium HD app
6th May 2014, 01:09 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
really? how long would i know before its done? and if i just put a sim in afterwards would it ring with out all the setup? just so i could check its working?

The screen is broken so it would cost me 150 to repair or sell it for 80 to recycle site as it is but with out custom roms.

or sell it on ebay for maybe 100?

Im now trying to find the right tar file thing!

the phone was a EE provided one but i unlocked it so should it be flashed with BTU or just the EE firmware which is I9505XXUAMDD for and old one or I9505XXUFNC4 for a new one.

thought it would be better on a old firmware knox purposes as this phone is pre knox
Last edited by Gavin01; 6th May 2014 at 01:16 PM.
9th May 2014, 12:28 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Anyone help with what version?
10th May 2014, 01:38 AM   |  #6  
Zaraee's Avatar
Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 14
 
51 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Gavin01

really? how long would i know before its done? and if i just put a sim in afterwards would it ring with out all the setup? just so i could check its working?

The screen is broken so it would cost me 150 to repair or sell it for 80 to recycle site as it is but with out custom roms.

or sell it on ebay for maybe 100?

Im now trying to find the right tar file thing!

the phone was a EE provided one but i unlocked it so should it be flashed with BTU or just the EE firmware which is I9505XXUAMDD for and old one or I9505XXUFNC4 for a new one.

thought it would be better on a old firmware knox purposes as this phone is pre knox


i don't think that will be a problem if it is to repair your screen..it'll be a problem when you send to repair your phone software.
10th May 2014, 10:12 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Mazumma will give me about 60 for it. But would imagine it needs stock firmware

Sent from my HP Slate 10 HD using Tapatalk
15th May 2014, 01:39 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
anyone help me with what version please?
20th May 2014, 09:25 AM   |  #9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
543 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Hi sorry to keep posting but can anyone help? i dont know what version i should be downloading and flashing?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes