Pushbullet Universal Copy/Paste Availabe for Linux, Mac OS X

Pushbullet is one of those useful utilities that once installed, permanently … more

Enable the Hidden Notification LED on the Google Nexus 6!

LED notification lights have existed on Android devices since the very beginnings … more

MX Player Ready to Rock on Lollipop

A good video player should be reliable and free. One of the XDA Community Apps, MX Player, meets both of … more

How to Disable Data Encryption on Nexus 6

In late September, Google decided to step on NSA’s toes and turn on encryption by default in … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Digitizer broke

OP g2525

18th May 2014, 05:48 PM   |  #1  
OP Member
Flag Hong Kong
Thanks Meter: 53
 
48 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Hey guys, the digitizer on my phone is now broken. And i am wondering if it is possible to disable the lockscreen using ADB and then using the trackball to do the necessary navigation (backing up whatsapp and so on).

Oh and I am currently running on stock ROM

Thanks
18th May 2014, 10:04 PM   |  #2  
heavy_metal_man's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 709
 
2,611 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by g2525

Hey guys, the digitizer on my phone is now broken. And i am wondering if it is possible to disable the lockscreen using ADB and then using the trackball to do the necessary navigation (backing up whatsapp and so on).

Oh and I am currently running on stock ROM

Thanks

That depends on if you are rooted. If you have clockworkmod recovery I think you can make a recovery script that will delete the lock screen app, no app no lock screen

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
19th May 2014, 12:28 PM   |  #3  
OP Member
Flag Hong Kong
Thanks Meter: 53
 
48 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by heavy_metal_man

That depends on if you are rooted. If you have clockworkmod recovery I think you can make a recovery script that will delete the lock screen app, no app no lock screen

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

It is currently on complete stock, no root and stock recovery, also it is S-On.
20th May 2014, 09:23 AM   |  #4  
heavy_metal_man's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 709
 
2,611 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by g2525

It is currently on complete stock, no root and stock recovery, also it is S-On.

Without s-off your pretty much stuck. Even if you have USB debugging enabled without root you cannot edit system apps and this model of phone doesnt support the likes of USB otg. Sorry bud.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
20th May 2014, 10:06 AM   |  #5  
OP Member
Flag Hong Kong
Thanks Meter: 53
 
48 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by heavy_metal_man

Without s-off your pretty much stuck. Even if you have USB debugging enabled without root you cannot edit system apps and this model of phone doesnt support the likes of USB otg. Sorry bud.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

Alright.

Thanks mate
20th May 2014, 10:10 AM   |  #6  
heavy_metal_man's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 709
 
2,611 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by g2525

Alright.

Thanks mate

With that said you can replace the digitizer for around 5 from eBay if you feel confident to fit it. Even install it long enough to copy off your data. I did my phone a little while ago and it wasn't so tough

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
20th May 2014, 12:57 PM   |  #7  
OP Member
Flag Hong Kong
Thanks Meter: 53
 
48 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by heavy_metal_man

With that said you can replace the digitizer for around 5 from eBay if you feel confident to fit it. Even install it long enough to copy off your data. I did my phone a little while ago and it wasn't so tough

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

Hmmm... Sounds doable.

Thanks for the suggestion.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes