Post Reply

HOX inaccurate battery readings, problem !

OP Nemesis94

20th May 2014, 11:09 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 1
 
27 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Hello,
i need help with inaccurate battery readings. Happens even in recovery. I was happening on stock and custom rom too.
When i start phone on charger it haves 100%. After few minutes it fall to 60% then 80% etc... Or just shutdown without reason. Only reason is that phone thinks battery is discharged.
Because of this issue battery was replaced by new one! Still same

Readings:
21.5.2014 0:03:40: 41%,-2911mA,-13843%/h,32.4°C,3708mV,usb,on,,1400623420097
21.5.2014 0:03:09: 42%,-2911mA,-15686%/h,32.5°C,3695mV,usb,on,,1400623389807
21.5.2014 0:02:39: 43%,-2914mA,-19372%/h,32.5°C,3698mV,usb,on,,1400623359582
21.5.2014 0:02:09: 45%,-2924mA,-14744%/h,32.3°C,3687mV,usb,on,,1400623329395
21.5.2014 0:01:38: 46%,-2940mA,-17489%/h,31.8°C,3682mV,usb,on,,1400623298983
21.5.2014 0:01:35: 47%,-2911mA,-12281%/h,31.6°C,3720mV,usb,on,,1400623295677
21.5.2014 0:01:35: 47%,-2911mA,-17489%/h,31.6°C,3720mV,usb,off,,1400623295165
21.5.2014 0:01:20: 47%,-2911mA,-12281%/h,31.6°C,3720mV,usb,on,,1400623280464
21.5.2014 0:01:08: 47%,-2911mA,-18886%/h,31.6°C,3720mV,usb,off,,1400623268792
21.5.2014 0:00:38: 49%,-2891mA,-13773%/h,31.7°C,3724mV,usb,off,,1400623238525
21.5.2014 0:00:08: 50%,-2899mA,-15546%/h,32.0°C,3721mV,usb,off,,1400623208036
20.5.2014 23:59:37: 51%,-2891mA,-19093%/h,32.2°C,3716mV,usb,off,,1400623177741
20.5.2014 23:59:07: 53%,-2891mA,-14186%/h,32.3°C,3714mV,usb,off,,1400623147519
20.5.2014 23:58:37: 54%,-2900mA,-16372%/h,32.5°C,3710mV,usb,off,,1400623117062
20.5.2014 23:58:06: 55%,-2892mA,-20744%/h,32.8°C,3704mV,usb,off,,1400623086505
20.5.2014 23:57:36: 57%,-2890mA,-12513%/h,33.2°C,3698mV,usb,off,,1400623056133
20.5.2014 23:57:19: 58%,-2899mA,-17489%/h,33.3°C,3681mV,usb,off,,1400623039587
20.5.2014 23:57:05: 58%,-2899mA,-17489%/h,33.3°C,3681mV,usb,on,,1400623025900
20.5.2014 23:56:43: 59%,-2878mA,-9439%/h,33.3°C,3698mV,usb,on,,1400623003186
20.5.2014 23:56:35: 59%,-2878mA,-19093%/h,33.3°C,3698mV,usb,off,,1400622995589
20.5.2014 23:56:05: 61%,-2873mA,-14186%/h,33.6°C,3692mV,usb,off,,1400622965412
20.5.2014 23:55:35: 62%,-2879mA,-16372%/h,33.9°C,3692mV,usb,off,,1400622935242
20.5.2014 23:55:04: 63%,-2864mA,-20744%/h,34.3°C,3683mV,usb,off,,1400622904622
20.5.2014 23:54:34: 65%,-2850mA,-12513%/h,34.9°C,3676mV,usb,off,,1400622874252
20.5.2014 23:54:17: 66%,-2877mA,-17489%/h,35.6°C,3644mV,usb,off,,1400622857295
20.5.2014 23:54:03: 66%,-2877mA,-17489%/h,35.6°C,3644mV,usb,on,,1400622843799
20.5.2014 23:53:33: 67%,-2867mA,-22978%/h,36.4°C,3628mV,usb,on,,1400622813509
20.5.2014 23:53:03: 69%,-3109mA,-21176%/h,38.1°C,3444mV,usb,on,,1400622783070
20.5.2014 23:52:45: 70%,-2938mA,0%/h,36.3°C,3584mV,usb,on,restart,1400622765390

So strange that battery mV is rising but percentage falling.

Same thing is battery consumption rate (-2900mA values on left)

ANY IDEAS ? Please!
20th May 2014, 11:37 PM   |  #2  
OP Junior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 1
 
27 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
New finding:
Phone thinks its discharing only when wall charger (already tried 3 chargers) or USB is connected. When phone is disconnected it acts normally. Consumption is on average of 150mA. After connecting it jumped to 3000mA. Anyways it is charging battery because phone is working otherwise it should be discharged. Phone just think it is discharging him. Why ?

Edit:
None of sensors is working.
Its MPL Invensense
Last edited by Nemesis94; 21st May 2014 at 06:45 PM.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
battery, hox, inaccurate readings, sensor
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes