Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,212 Members 42,604 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Problem with Android control TextEdit in some apps

Tip us?
 
Maskel
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: May 2014
Default [Q] Problem with Android control TextEdit in some apps

Hi,

I saw a strange behavior of some apps (Text Editor, Flashcards deluxe lite) in input fields after install this Custom ROM on Razr I:
http://forum.xda-developers.com/show...light=xprivacy
(I am not allowed to post there directly)

Description:
In an empty input field I put in: 1 Enter 2 Enter 3 Enter
(See picture 1)
Then I put the cursor behind number 1 in the first line and press: Enter 4 Enter 5 Enter 6 Enter.
(See picture 2): The numbers 2 and 3 are overwritten!
I save the file and open it again (see picture 3)

The developer of "Flashcards deluxe lite" wrote me, that he use the Android control TextEdit for user inputs.
I look for an other app with this behavior and found "Text Editor". There are a lot of apps without this issue (Jota, ColorNote...).

Is it possible, that something is wrong with the Android control TextEdit in Jelly Bean or my installed Custom ROM?

Have you any ideas what cause this problem or what can I try?

Thanks a lot
Maskel

Click image for larger version

Name:	2014-05-20 23.28.22.png
Views:	14
Size:	54.0 KB
ID:	2754587

Click image for larger version

Name:	2014-05-20 23.28.52.png
Views:	15
Size:	55.2 KB
ID:	2754588

Click image for larger version

Name:	2014-05-20 23.29.15.png
Views:	14
Size:	43.8 KB
ID:	2754589


Text Editor:
https://play.google.com/store/apps/d...han.texteditor
Flashcards deluxe lite
https://play.google.com/store/apps/d...flashcardslite
 
Maskel
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: May 2014
Default Bug in Android Jellybean

It seems a bug in Android Jelly bean.
The developer has found this post:
code.google.com/p/android/issues/detail?id=38770
Disabling hardware-acceleration seems to fix this problem.
Maybe a developer of a custom ROM can fix it, too?
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes