Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,490 Members 50,430 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

S3 Auto Boots and will NOT stay ON!! (Fixed)

Tip us?
 
Just_K
Old
(Last edited by Just_K; 21st May 2014 at 03:43 AM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
Default S3 Auto Boots and will NOT stay ON!! (Fixed)

So, I dropped my s3. The screen is still perfect and the back case didn't even come off. So it wasn't a big fall, about 3 feet.

But my phone doesn't turn on anymore.

I took out the battery and plugged it back in.. the phone auto boots for 3 secs then turn back off..no response after that, until I repeat the process. .

Any idea of what's wrong with my phone ??

Thank you!


Sent from my SM-G900T using XDA Free mobile app
 
DocHoliday77
Old
#2  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5384
Posts: 7,890
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
First look very closely over the screen. Its possible for the digitizer to have cracked but not the glass I assume. But even the tiniest nick on the edge will stop the display from working. Also id open it up and make sure all the ribbon cables are still seated. Maybe one popped loose.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to DocHoliday77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Just_K
Old
(Last edited by Just_K; 19th May 2014 at 12:45 AM.)
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
thanks doc. .. you helped me before and your advice worked in the past .. time to take it apart and see if anything got unplugged.



So,
The battery is unplugged. I hold down the home and volume down, and plug in the battery, the phone boots into Download mode for 2 seconds then shuts off. For that analysis my screen is plugged in. Correct?




Sent from my SM-G900T using XDA Free mobile app
 
DocHoliday77
Old
#4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5384
Posts: 7,890
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Sounds like the screen is good then. It may be the power switch. Does it ever seem to try to turn itself on an off over and over?

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to DocHoliday77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Just_K
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by DocHoliday77 View Post
Sounds like the screen is good then. It may be the power switch. Does it ever seem to try to turn itself on an off over and over?

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
Nope, that's the weird thing. You think its completely dead or it there still hope?
 
DocHoliday77
Old
#6  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5384
Posts: 7,890
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Im really not sure tbh. It could very well be the impact broke something loose, or just plain damaged one of the internal components.
If I think of anything else to look at ill definitely post it here, but right now cant think of anything else to tell you to try.
Maybe someone else will chime in with another idea...

Btw, I did get your pm, for something like this I just prefer to post in the forums. In the future someone may have something similar happen and you never know when the information might help.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to DocHoliday77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Just_K
Old
(Last edited by Just_K; 20th May 2014 at 02:00 AM.)
#7  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by DocHoliday77 View Post
Im really not sure tbh. It could very well be the impact broke something loose, or just plain damaged one of the internal components.
If I think of anything else to look at ill definitely post it here, but right now cant think of anything else to tell you to try.
Maybe someone else will chime in with another idea...

Btw, I did get your pm, for something like this I just prefer to post in the forums. In the future someone may have something similar happen and you never know when the information might help.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk

Took the phone apart.. its actually easy compared to other phones. I made sure all the ribbon cables aren't loose and they weren't.
Still experiencing the same problem.. phone boots as soon as plug in the battery, stays on for 3-5 secs then shuts off.

Also, the phone is auto booting without the the power button. I even removed the power button and the phone auto booted.

Any other ideas?
 
Just_K
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
Fixed.. replaced the mother board.via craigslist. $20.. back to normal. Time to reflash root and reflash.
 
DocHoliday77
Old
#9  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5384
Posts: 7,890
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Wow! $20?? You cant beat that at all!!!
Glad to hear you got it fixed!

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
 
Just_K
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Sep 2010
I agree.. Using the correct keyword on Craigslist will do wonders.

Sent from my SGH-T999 using XDA Free mobile app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes