Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,360 Members 53,455 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Wifi Problems (N 5Ghz)

Tip us?
 
PolarWind
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 73
Join Date: Jul 2010
Default [Q] Wifi Problems (N 5Ghz)

I've been having issues connecting to my wifi. It will connect, then after a few seconds drop signal, then reconnect, etc... all in a more or less non stop action.

The SSID is not broadcast, it's an N only 5ghz signal, and I have MAC filtering (permit only) enabled.

My girlfriend's M7 connects without issue.

I don't know if it's the phone, my router, or Sprint Connection optimizer? This is extremely frustrating, any help would be appreciated.
 
schmeggy929
Old
#2  
schmeggy929's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 872
Posts: 1,332
Join Date: Apr 2008
Location: New Jersey

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by PolarWind View Post
I've been having issues connecting to my wifi. It will connect, then after a few seconds drop signal, then reconnect, etc... all in a more or less non stop action.

The SSID is not broadcast, it's an N only 5ghz signal, and I have MAC filtering (permit only) enabled.

My girlfriend's M7 connects without issue.

I don't know if it's the phone, my router, or Sprint Connection optimizer? This is extremely frustrating, any help would be appreciated.
Turn off Sprint Connection Optimizer and also Settings/WiFi/Menu/Advanced/ uncheck Wi-Fi optimization.

Theme and skins for Sprint Evo 4G LTE: Kang Kong Red for Evo 4G LTE

Theme for Asus TF700T: Kang Kong Red for Asus TF700T
The Following User Says Thank You to schmeggy929 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
PolarWind
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 73
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by schmeggy929 View Post
Turn off Sprint Connection Optimizer and also Settings/WiFi/Menu/Advanced/ uncheck Wi-Fi optimization.
Looks like it was the Wi-Fi Optimization. After unchecking that, the connection stabilized.

Thank you!
 
schmeggy929
Old
#4  
schmeggy929's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 872
Posts: 1,332
Join Date: Apr 2008
Location: New Jersey

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by PolarWind View Post
Looks like it was the Wi-Fi Optimization. After unchecking that, the connection stabilized.

Thank you!
No problem, old tricks from the M7

Theme and skins for Sprint Evo 4G LTE: Kang Kong Red for Evo 4G LTE

Theme for Asus TF700T: Kang Kong Red for Asus TF700T
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes