Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Note 2 bricked

OP caravaggio971

21st May 2014, 06:15 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Today i flashed CM 11 with CWM and after rebooting the baseband and IMEI were gone. I tried to flash the baseband but nothing happened. I then tried to flash the stock rom touchwiz through ODIN and it failed. Now the phone reboots asking to connect to KIES and do a recovery which i can't perform.
Any clues about?

Thank you in advance,
Davide
21st May 2014, 06:20 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Milton Keynes
Thanks Meter: 20
 
210 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
you have back up of your phone..?
can you boot into recovery..?
which stock rom you tried to flash , 4.3..? 4.4
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2758855 See this might help you
Quote:
Originally Posted by caravaggio971

Today i flashed CM 11 with CWM and after rebooting the baseband and IMEI were gone. I tried to flash the baseband but nothing happened. I then tried to flash the stock rom touchwiz through ODIN and it failed. Now the phone reboots asking to connect to KIES and do a recovery which i can't perform.
Any clues about?

Thank you in advance,
Davide

21st May 2014, 06:35 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by tnt4ever

you have back up of your phone..?
can you boot into recovery..?
which stock rom you tried to flash , 4.3..? 4.4
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2758855 See this might help you

Thanks for the prompt reply. The Rom I flashed is the 4.4.2 snapshot.
In the meantime i flashed this pit file from this link
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2137008
and now the CYM is back and working but still no baseband.

Is there any way i can reinstall the stock rom ? is the partition a problem?
I dont have a backup of the EFS folder (I made it once but i cant find it)

EDIT: CWM is installed and working
Last edited by caravaggio971; 21st May 2014 at 06:42 PM.
21st May 2014, 11:37 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Milton Keynes
Thanks Meter: 20
 
210 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Thumbs up
is your IMEI Same..?
i assume there are several reasons, it can be a simple fix by installing a stock 4.4 KK which will eliminate the problem you are facing, iin past week, i done alot of experiences on my bricked note 2, specially the failed PIT flashed, i tried couple of them but at the end the only thing turned the phone in right direction was stock KITKAT
you can find that in the the post i posted earlier.
i am 100% sure you will get your phone back to life.
also remember to when you are done flashing go to stock recovery and wipe data and cache. It is needed after re-partiton to form the partitions correctly
edit: best keep a nand of your current rom as well
4.4.2
https://mega.co.nz/#!2QRmCbyb!YkWs92...qHm4XIDbgLsEK0
best of luck


Quote:
Originally Posted by caravaggio971

Thanks for the prompt reply. The Rom I flashed is the 4.4.2 snapshot.
In the meantime i flashed this pit file from this link
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2137008
and now the CYM is back and working but still no baseband.

Is there any way i can reinstall the stock rom ? is the partition a problem?
I dont have a backup of the EFS folder (I made it once but i cant find it)

EDIT: CWM is installed and working

Last edited by tnt4ever; 21st May 2014 at 11:39 PM.
21st May 2014, 11:45 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by tnt4ever

is your IMEI Same..?
i assume there are several reasons, it can be a simple fix by installing a stock 4.4 KK which will eliminate the problem you are facing, iin past week, i done alot of experiences on my bricked note 2, specially the failed PIT flashed, i tried couple of them but at the end the only thing turned the phone in right direction was stock KITKAT
you can find that in the the post i posted earlier.
i am 100% sure you will get your phone back to life.
also remember to when you are done flashing go to stock recovery and wipe data and cache. It is needed after re-partiton to form the partitions correctly
edit: best keep a nand of your current rom as well
4.4.2
https://mega.co.nz/#!2QRmCbyb!YkWs92...qHm4XIDbgLsEK0
best of luck

Exactly. Flashing the official stock rom based on kitkat 4.4.2 (which has been released few days ago I believe) solved the problem. I'll try to flash CM tomorrow (tonight get.cm is not reachable and can't download the android app).

Thank you!
22nd May 2014, 10:08 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Milton Keynes
Thanks Meter: 20
 
210 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Thumbs up
Hello

very happy to see your problem is fixed
enjoy your galaxy note 2
this community is very helpful for every one my friend
Quote:
Originally Posted by caravaggio971

Exactly. Flashing the official stock rom based on kitkat 4.4.2 (which has been released few days ago I believe) solved the problem. I'll try to flash CM tomorrow (tonight get.cm is not reachable and can't download the android app).

Thank you!

23rd May 2014, 09:25 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Just wanted to ask you something. I installed the Nordic version of the latest Android update which is at the moment the only one available and I have the impression that the voice quality is not that good. I was wondering if this may depend on the baseband version installed on this one. I'm from Italy and kitkat 4.4 is still not available in my country. Flashing a different baseband may change the situation? If so, Is there a baseband more compatible with this touchwiz version and the Italian telco providers?

Thank you again,
Davide
Sent from my GT-N7105 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
n7105 bricked
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes