Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] T699 reboots on charge

OP cybertim

24th May 2014, 05:41 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
I own two T699's, one looks a bit wore so I'm trying to replace it with a better looking one.
Found one on ebay but from the first second it reboots when going into the 'battery' screen (charge only when turned off)

I thought okay.. maybe a software issue with the phone, but now I already did the following:

- Odin flash it to an older version
- free Unlock the phone (using an european operator, this worked fine)
- OTA update to the newest
- USB didn't work anymore?? -> Odin to the newest
- USB working again, still unlocked
- ODIN TWRP and install CM11
- CM11 boots just fine (connected to the charger)
- CM11 gives no charging info, reconnect USB, now the charging icon is working...
- seconds later.. reboot
- works again.. no charging, reconnect charger... seconds later reboot!

-turn off, connect charger, see the charging icon showing up (full screen) reboot .. reboot.. reboot etc..

-turn on (no charger) check battery info in CM11, see this:

weird gap..

So my conclusion is that this phone works perfectly when it's not charging.
Is this a thing you can fix with software?
If no, but there is a hardware fix, i'm also willing to try it.
24th May 2014, 08:06 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 12
 
48 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by cybertim

Found one on ebay but from the first second it reboots when going into the 'battery' screen (charge only when turned off)

As in in the settings??

And from what else you have posted, it definitely seems like a hardware issue bud..

Also check this link :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1840977
24th May 2014, 08:53 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Quote:
Originally Posted by hbk.vix

As in in the settings??

And from what else you have posted, it definitely seems like a hardware issue bud..

Also check this link :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1840977

I also found another topic (not related to T699 but other samsung phone) same issue but they guy opened it up and had water damage.
He was able to fix it by cleaning the pcb's etc.

Since I have experience with this I opened up my T699..
And to my surprise there is a lot of 'sticky' stuff (think it's Cola or some other soda) so i'm cleaning it now with some PCB cleaning solution.

Will let it dry for today and hopefuly it's working tomorrow

Made some photo's as well to contact the ebay seller.. because this is not as advertised..
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes