Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,594 Members 53,944 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MOD] Disable home button wake

Tip us?
 
tspnews
Old
#21  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 21
Join Date: Oct 2007
You can change the first part from HOME to POWER and make it work literally like a power button. But then it won't work as a home button AT ALL.
 
tdrussell
Old
#22  
tdrussell's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 134
Posts: 728
Join Date: Sep 2010
Location: Dallas
Any modification of this file on my device results in both my home key and power key becoming completely nonfunctional.
G900V
 
stu5797
Old
#23  
stu5797's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 180
Posts: 1,152
Join Date: Aug 2011
Location: Cleveland, Ohio
I don't think you followed the directions 100%. Good thing a backup is saved automatically
~~~~~~~~~~~~~
Please PM me if you have a One PLUS invite!
Will love you forever... Lol
 
tdrussell
Old
#24  
tdrussell's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 134
Posts: 728
Join Date: Sep 2010
Location: Dallas
Quote:
Originally Posted by stu5797 View Post
I don't think you followed the directions 100%. Good thing a backup is saved automatically
No, it's either a result of using ES FIle Explorer or a conflict with Beans.

The contents of that file is:
Key 115 VOLUME_UP WAKE
KEY 114 VOLUME_DOWN WAKE
KEY 116 POWER WAKE
KEY 172 HOME WAKE

If i change the last line to any of the following, i lose use of the home and power keys:
KEY 172 WAKE
KEY 172
KEY 172 POWER
KEY 172 WAKE POWER
KEY 172 POWER WAKE
KEY 172 WAKE_DROPPED
G900V
 
tonyf7
Old
#25  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 42
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by jsadler09 View Post
Thanks, I use widget locker and its home helper seemed to help with the home button unlocking directly to the home screen, but it didn't help with the power amp pro lock screen. I'll give this a try.
How do I set up Widgetlocker to stop taking me to home screen when I press the home button? I tried playing around with Home Screen Helper but I can't seem to get the setting right. Do you mind giving me a quick walkthrough? Thanks!
 
harajyuks
Old
#26  
harajyuks's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 104
Posts: 334
Join Date: Mar 2010
Location: Englishtown

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cam30era View Post
I take no credit for this. Did a Google search and found it on the Sprint Gnote 2 XDA forum. I tried it and it works on our Verizon Gnote phone.

All credit goes to ffolkes:


1. Mount as R/W and open /system/usr/keylayout/gpio-keys.kl.

2. Scroll to the line that says:
"key 172 HOME WAKE"

3. Now delete the HOME so it says:
"key 172"

4. Save it and reboot.


PS: Long hold the file and choose the option "open with text editor".


Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2

That's the home button disable mod. Thanks to the op

---------- Post added at 11:48 PM ---------- Previous post was at 11:46 PM ----------

What's going on with me trying to post this?

Quote:
Originally Posted by cam30era View Post
I take no credit for this. Did a Google search and found it on the Sprint Gnote 2 XDA forum. I tried it and it works on our Verizon Gnote phone.

All credit goes to ffolkes:


1. Mount as R/W and open /system/usr/keylayout/gpio-keys.kl.

2. Scroll to the line that says:
"key 172 HOME WAKE"

3. Now delete the HOME so it says:
"key 172"

4. Save it and reboot.


PS: Long hold the file and choose the option "open with text editor".


Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2

That's the disable home button mod, thanks to the op(s)

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
 
tonyf7
Old
#27  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 42
Join Date: Jul 2012
This worked perfectly for me. Does anyone know what I'd need to modify in order to get the following?

1. Change longpress Home to activate Multiwindow bar. (instead of recent apps)
2. Change longpress Back to activate recent apps. (instead of Multiwindow)

 
Bonome
Old
#28  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 14
Join Date: Dec 2010
Same things works on xcover 2, thanks.
 
ramiss
Old
#29  
Senior Member
Thanks Meter 11
Posts: 323
Join Date: Jan 2008
Location: Las Vegas
If you are rooted, just use Wanam Xposed.

Sent from the Note II
Richard
Currently rocking a Samsung Note 2.
Once owned: EVO 3D, Nook Color, Evo 4G, Hero, Moment, Touch Pro, i760, i730, IPAQ 1915 <-yeah that was over 10 years ago!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Get Your Cargo to its Destination in 4×4 Military Operations Reborn

Racing games have evolved quite a bit since the days of Pole … more

Automate Your Device with Sfen

Changing the profile of yourdevice manually is now long forgotten. Since the advent of Android automation … more

Galaxy Photo Screen Lock Displays a Photo Slideshow on Your Lock Screen

Being the most often looked at part of our devices UI, the lock … more